Låt oss presentera Hassan Maatouk

Hassan Maatouk, ny i IS Halmia. Foto: Magnus Bengtsson Hassan Maatouk, ny i IS Halmia. Foto: Magnus Bengtsson

Sommarens första nyförvärv är klart lagom till serieomstarten

Vem är då denna unga (född 99) Helsingborgsgrabb som till hösten börjar plugga på Högskolan i Halmstad och därför nu lämnar Högaborgs BK i division 3?

Först och främst varmt välkommen till IS Halmia
Vad känner du till om Halmia som förening och fotbollslag sedan tidigare?
- Tack så mycket, inte så mycket egentligen förutom att klubben är rätt så känd för den fina fotbollen de spelar. Klubben har ju även varit i Allsvenskan osv så det är en stor klubb.

Du har varit lagkompis med tidigare Halmianen Brandon Camacho Sobek i Högaborg, hur mycket ligger han bakom att det nu blir Halmia för dig?
- Aa Brandon som tidigare spelat för Halmia har en rätt så bra relation med klubben, det var Brandon som i första hand tog kontakt med klubbchefen Leif och rekommenderade mig.

Du har som sagt tillhört Högaborg under våren och har fått en hel del speltid i div 3 trots din ringa ålder. Hur är du som fotbollsspelare, vad är dina styrkor och bästa positioner?
- Jag är en rätt så kvick offensiv spelare som mest trivs som en central offensiv mittfältare men kan även spela som ytter på båda kanterna.
Mina främsta styrkor är min teknik tillsammans med mitt tillslag, har även ett bra spelförståelse.
 

Vad har du för förväntningar på din tid i Halmia, främst i höst?
- Jag har stora förväntningar inför höstsäsongen och vill först och främst hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt för att klättra upp i tabellen. Sen återstår de och se hur det blir.

Hur betygsätter du dina nya lagkamrater jämfört med Högaborg, märks det att det är en division högre?
- Det märks att det är en skillnad på tempot och liknande, ingen stor skillnad dock.

Toppen, tack så mycket och än en gång, välkommen till världens vackraste förening, IS Halmia.
- Tack så mycket igen!

Hassan är spelklar till lördagens match mot Lindome och det återstår att se om han går rakt in i startelvan eller får inleda på bänken.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr