Dags för semifinal i DM!

Jakten på DM-titeln och plats i Svenska Cupen går vidare

Ikväll avgörs det, blir det finalspel och garanterad plats i nästa års Svenska Cupen, eller tar resan slut precis innan målgång.

Halmia gör ikväll sin första tävlingsmatch efter uppehållet, en smygstart inför helgens seriematch borta mot Lindome. Som i dem flesta övergångsfönster så byter spelare klubbar och i Halmia har det hittills enbart inneburit spelarförluster i Niclas Taube, Max Turnstedt, Max Eggertsson samt Per Gulda. 
Nyförvärv behövs, inte minst då storleken på truppen är nere på en känslig nivå, och nyförvärv kommer det att bli, här är dock inget klart ritkigt ännu men förväntas bli det senare i veckan.

Till kvällens match saknas Adrian Hallsö (sjuk) samt Zemri Callaku (redan representerat Academy i DM). Startelvan hittar ni i bilden här jämte.

Kvällens hemmalag Onsala BK spelar till vardags i Division 3 Sydvästra Götaland och har även dem haft uppehåll och spelar första match på söndag, genrep även för dem alltså.
I serien, på nivån under Halmia har Onsala imponerat hittills och ligger 2a bakom Lerkil. På tolv matcher har man nio vinster, två oavgjorda och bara en förlust. Hemma på Rydets IP är man dessutom obesegrade hittills. Gustav Lundgren ligger tvåa i skytteligan med 8 mål och jagar Laholms Jonatan Eriksson (10) i toppen.

Det finns en chans att man redan är klara för Svenka Cupen nästa år, men för att vara helt säker krävs vinst och finalspel. Tränare Emil Tillander har drömscenario framför sig:
- Vinst och skadefri matchtrupp!

Avspark ikväll måndag 24 juli kl 19.00 på Rydets IP, Onsala.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr