Läget i herrtruppen

Idag återupptogs träningen efter några veckors sommarvila

Silly season kallas uppehållen och och visst rör det på sig i klubbarna både nationellt och lokalt.
Här nedan listar vi provspelarna i IS Halmia för tillfället, vissa är här redan och någon tillkommer senare i veckan/början på nästa.

Lucas Blain (-95) Snöstorp Nyhem, Ytter
Kanadensare som är kompis med Douglas Jakobsen, målvakt i SNFF och målvaktstränare på ungdomssidan i Halmia. Lucas har varit en av Snöstorps bästa spelare under säsongen och får nu chans att visa upp sig i en tuffare miljö. Är inte aktuell för en övergång förrän efter säsongen.

Jesper Andersson (-95) Skövde AIK, Vänsterback
Var med och tog Skövde upp til division ett i höstas men åkte på en höftskada under årets försäsong. Har ännu inte spelat någon tävlingsmatch i år och har 1-2 månader kvar på rehabilitering för sin höft. 
Kommer att träna med Halmia då han flyttar hit pga studier i Augusti, kontrakt eller ej återstår att se när han är tillbaka i spel och kan visa upp sig från sin rätta sida.

Hassan Maatouk (-99) Högaborg, Ytter/Offensiv mitt
Ung lovande spelare som under våren varit lagkamrat med fd Halmianen Brandon Camacho Sobek i Högaborg. Hassan har trots sin ringa ålder deltagit i sju matcher i ett topplag i division 3 och besitter fina kvalitéer. Nu går flyttlasset till Halmstad där han ska plugga på Högskolan, återstår att se om vi får se honom i den rödvita dressen under hösten.

Elliot Simmons (-98) Dalkurd, Ytter/Offensiv mitt
Kanadensare/Engelsman som står under kontrakt med Dalkurd som jagar en Allsvensk plats. Tufft givetvis att slå sig in där men har fått mycket speltid i föreningens U19-lag under våren. Dalkurd tror mycket på sin talang och öppnar upp för en utlåning för att han ska få speltid på lagom nivå.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller spelare ut så kan vi tyvärr meddela att Per Gulda lämnat föreningen pga bristande motivation. Vi tackar givetvis Per för alla fina år i föreningen och önskar honom varmt välkommen tillbaka i framtiden. Detta innebär att kvar i truppen sedan hösten 2015 är endast Ola Lindh och Malte Påhlsson. 

Sist men inte minst så har vi glädjen att meddela att både Alexander Hall-Ling och Vuk Lugonjic nu har skrivit nya kontrakt som löper över hela kommande säsong 2018. 

Följ oss här på hemsida samt facebook för att hålla er uppdaterade om vad som händer framöver.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr