Äldst och yngst förlänger med Halmia

Joe Sise och Zemri Callaku har båda förlängt sina kontrakt med IS Halmia. Foto: Christoffer Andréasson Joe Sise och Zemri Callaku har båda förlängt sina kontrakt med IS Halmia. Foto: Christoffer Andréasson

Halmia förlänger med Joe Sise och Zemri Callaku
 
16-åriga talangen Zemri Callaku har tagit för sig rejält, nu väljer alltså Halmia att säkra upp talangen även för kommande år.

Zemri själv säger såhär om sin första säsong i Halmias A-lag och skillnaden mot att spela i Akademin:
- Jag trivs verkligen i gruppen med spelare och ledare och har fått mycket speltid på slutet. Tempot är den stora skillnaden, det går mycket fortare och det gäller att huvudet hänger med.
 
Om Zemri är ung och oerfaren så är Joe Sise raka motsatsen, iaf i årets trupp där Joe tillhör dem äldsta med sina 27 år. Joe’s resa är en berättelse för sig men vi tog oss en pratstund med Mr Sise efter att han förlängt sitt kontrakt fram till sommaren 2018.

Vad har hänt sedan den där jobbiga eftermiddagen hemma mot Laholms FK för snart ett år sedan?
- Det har varit en lång och jobbig resa med operationer och rehab, både psykiskt och fysiskt,  men nu närmar jag mig äntligen en comeback.
 
När börjar du att träna ihop med laget igen?
-  Jag ska vara med tre gånger i veckan från och med nu, men jag kommer att hålla mig vid sidan med egna övningar till en början. Sen sakta men säkert ska jag slussas in i den riktiga träningen.
 
Undertecknad vidhåller att din blotta närvaro kommer att ha positiv effekt på hela truppen, detta då du sprider både glädje och samtidigt ställer höga krav på din omgivning.
- Tack, riktigt kul att höra att man bidrar. Jag försöker bara att vara mig själv, sen så försöker jag att ge grabbarna feedback såklart, jag har ju själv varit ung och vet vad dem går igenom.
 
Var det en självklarhet att förlänga kontraktet med Halmia med tanke på tiden som varit?
- Egentligen inte. Ska jag ta mig tillbaka så är det via Halmia, något alternativ fanns inte. Jag är trygg i mig själv och behöver inte stressa efter andra erbjudanden utan kan istället fokusera på att komma tillbaka så bra som möjligt och samtidigt ge tillbaka lite till Halmia som stöttat mig sedan dag 1. Jag trivs verkligen jättebra i föreningen.

Vi tackar Zemri och Joe för pratstunden och ser med tillförsikt fram emot höstsäsongen.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr