Inför IS Halmia Dam - Glimåkra IF

Toppmöte i sista matchen innan uppehållet

Tvåan och trean gör upp om att eventuellt haka på Asarum i toppen.

Halmia har satt sig i en fin sits inför lördagens toppmöte med Glimåkra. Fyra raka vinster och fem raka utan förlust har det blivit sedan tränarbytet och det är ett lag med stort självförtroende som vill avsluta vårsäsongen med en vinst.
Amanda Johnsson Haahr är lagets skyttedrottning men matchen senast visade även på bredd när samtliga tre avbytare kom in och gjorde mål. Saknas i lördagens match gör Selma Berggren (landslagsuppdrag) och Josefin Samuelsson (sjuk).

Glimåkra är som förväntat ett topplag i serien och ligger på en tredjeplats på samma poäng som Halmia. Senaste matchen besegrade man lite överraskande serieledarna Asarum och det finns en hög högstanivå i truppen. Däremot är man lite ojämna och speciellt på bortaplan har man åkt på två riktiga stjärnsmällar mot Eskilsminne (0-3) och Skurup (0-5). Hemma på Trollavallen har man vunnit samtliga seriematcher under säsongen medans det på bortaplan bara blivit en enda seger på fem försök.

Lagen möttes på Glimåkras hemmaplan i omgång 2, där vann hemmalaget med 4-3 efter att ha tagit en tidig ledning med 3-0 första halvtimmen. Ifjol vann lagen sina respektive hemmamatcher och vi hoppas givetvis att trenden håller i sig, åtminstone över lördagen.

Avspark lördag 1/7 kl 15.00 på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Glimåkras hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam