IS Halmia Herr - Tvååkers IF 0-2 (0-0)

Halmias blott 16-åriga spelfördelare var en av planens bästa spelare när Halmia tyvärr förlorade mot Tvååker med 0-2. Foto: Sportfoto Syd Halmias blott 16-åriga spelfördelare var en av planens bästa spelare när Halmia tyvärr förlorade mot Tvååker med 0-2. Foto: Sportfoto Syd

Uddlöst Halmia förlorade mot starkt Tvååker

Rutin och kyla i respektive straffområde fällde avgörande i jämn tillställning.

Första halvlek inleds bäst av gästerna Tvååker men Halmia äter sig in i matchen och skapar bland annat två jättelägen där vi bör göra mål. Först är det Ronny Sabo som i den åttonde minuten får läge till vänster i straffområdet men avslutet går strax utanför. Och med halvtimmen spelad är det Anton Jonsson som får läge efter en klackskarv som ger Anton friläge med målvakten. Tvååkers målvakt står dock bra placerad och gör en fin parad som reder ut situationen. 
Bortalaget Tvååker, som är det bästa lag vi haft på besök på Örjans vall i år är dock farliga framåt och har även dem ett par kanonchanser i första halvlek. Vid samtliga tillfällen är dock Malte Påhlsson med och räddar Halmia från baklängesmål,

Inledande minuterna på andra halvlek är darriga från hemmalaget, men med en blandning av tur och skicklighet så lyckas man freda egna målet och tar sedan över matchen mer och mer. Från minut 55 fram till matchminut 74 är det Halmia som öser på för ett ledningsmål. Tvååker hamnar längre och längre ner med backlinjen, Isak Petersson och Ronny Sabo x2 har jättelägen att trycka dit ettan men det vill sig inte i avgörande läget. Istället får Tvååker en tveksamt dömd frispark på offensiv planhalva där bollen lyfts mot högerkanten, inlägg som skarvas i mitten ut till vänster i straffområdet tar gästernas Jakob Adolfsson avslutar. Malte är på bollen men kan inte hindra den från att trots allt gå in i nät till 0-1.

Hur orättvist som helst sett till matchbilden just då, men ändå inte helt oväntat med tanke på alla chanser som Halmia skapat men inte utnyttjat, och Tvååker är idag till skillnad från Halmia ett betydligt bättre lag i både offensivt som defensivt straffområde. 
Spiken i kistan sätter Albin WInbo i den 85e minuten och Halmia är därmed ett slaget lag.

Förlusten svider givetvis extra mycket då det kändes som att vi hade Tvååker i brygga i andra halvlek. Samtidigt visar Tvååker kvalité som ändå håller sig kvar i matchen och sedan hugger när chansen dyker upp. Självförtroende och rutin växer inte på träd utan här krävs det hårt arbete från samtliga Halmianer i höst. Samtidigt ska vi givetvis ta med oss att vi möter ett av seriens bästa lag idag, och ändå är så nära att avgå med segern.

Ett extra plus idag till Halmias 16-åring Zemri Callaku. Idag fick han verkligen visa sina kvalitéer och är en spelfördelare vi tidigare saknat som är lugn och trygg med boll och har en fin passningsfot. Vilken kille!

Nästa match är lördag 29 juli kl 13.00 på Lindevi IP när Halmia tar sig an Lindome på bortaplan. Men först ska vi och grabbarna ha lite efterlängtad semester och vila.

Startelva:
M. Påhlsson, R. Bengtsson, B. Zeqiri, A. Hallsö, A. Hall-Ling, R. Sabo, Z. Callaku, A. Sakac, I. Petersson, A. Jonsson, E. Håkansson

Halva potten:

 • 1965


Publik:

 • 355


Halmiaringens lotteri:

 • 26
 • 27
 • 28
 • 80


Målklubben:

 • 10 - Lars Blomdahl
 • 6 - Bo Bengtsson
 • 29 - Sture Ekström
 • 3 - Bonny Sandberg
 • 61 - Sinisa Stankovic


Länkar:
Tabell och spelschema
Tvååkers hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se
Hallandsnyheter.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr