Inför IS Halmia Herr - Tvååkers IF

Halmias startelva i kvällens match mot Tvååker. Copyright IS Halmia Halmias startelva i kvällens match mot Tvååker. Copyright IS Halmia

Viktigt Hallandsderby i våravslutningen

Halmia skulle behöva en seger i bagaget inför semestern, inte bara för tabellen utan även för det något sargade självförtroendet.

Ingen seger på dem fyra senaste, bara bara två ynka poäng har gjort att Halmia tappat både placeringar och självförtroende. Här hemma på Örjans vall där vi tidigare varit så oförskämt bra har det blivit två raka oavgjorda och en seger idag hade givietvis gett råg i ryggen inför hösten.
Det vi kan ta med oss är att vi trots allt är obesegrade hemma på Örjans vall och det ska till en väldigt bra prestation från motståndarna för att knyta till sig alla tre poäng.
Trots en bra prestation i första halvlek mot Assyriska senast så fick man bara med sig en poäng sedan gästerna kvitterat när Halmia inte lyckades punktera matchen trots flera lägen.

Förväntningarna på vårt gäng är höga, nästan orimligt höga om vi ser till truppens snittålder. Idag tex ligger snittåldern i startelvan på 21,9 år, och vissa matcher har den varit ännu lägre. Att kvalitén finns i truppen är inget snack om saken, men med ungdomar får man ojämna prestationer och här hade givetvis både Niclas Taube och Joe Sise varit nyttiga med sin erfarenhet. Niclas var tilltänkt för truppen idag men har legat sjuk hela veckan och får nöja sig med läktarplats idag.

Tvååker under ledning av fd Helsingborgsprofilen Mattias Lindström inledde serien med fyra segrar på dem fem första matcherna. Länge såg man ut att segla iväg ganska ohotat i topp men resultaten på bortaplan har gjort att man tappat mot den absoluta toppen. Nu parkerar man på en fjärdeplats trots allt och är bara fyra poäng från serieledning, men ska man hålla sig kvar i uppflyttningsracet så behöver man likt Halmia få ordning på bortaspelet. Endast två segrar av sex möjliga på bortaplan jämfört med sex vinster av sju möjliga hemma på Övrevi. Tidigare Halmstad BK-anfallaren Perparim Beqaj leder interna skytteligan på åtta mål, lika många som Halmias dito Vuk Lugonjic.

Avspark ikväll torsdag 29/6 kl 19.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras på Everysport för er som inte kan närvara.

Länkar:
Tabell och spelschema
Tvååkers hemsida
Everysport.com

// Christoffer Andéasson
 

Etiketter: herr