Herrarna till semifinal i DM

Halmia segrade efter mycket möda och stort besvär

IS Halmias herrar kan gå till sommarvila som ett av dem fyra bästa lagen i Halland, åtminstone enligt årets upplaga av DM.

Första halvlek i isande kyla på Björkevi i Kvibille bjöd på stort bollinnhav för Halmia men där skärpan i sista tredjedelen saknades. Det blev dock 1-0 till dem rödvita efter 20 minuter när Vuk Lugonjic vinner närkamp och serverar Ronny Sabo som inte gör något misstag.
Hemmalaget försökte såra Halmia på omställningar och var farliga dem tillfällen man gav sig av offensivt. Alexander Sakac hade en frispark efter knappa halvtimmen som målvakten gjorde en fin räddning på och resultatet 0-1 stod sig till halvtid.

I andra halvlek blir det en del byten men redan från start hade Halmia tappat initiativet och Kvibille blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Ett kvitteringsmål låg länge i luften och kom med knappa halvtimmen kvar genom Johan Persson. Halmia hade sina chanser men det märks inte minst offensivt att självförtroendet inte är vad det borde. På slutet kändes det som att matchen kunde sluta hur som helst, och när domaren blåste av för 90 minuter var det många djupa suckar bland tillresta Halmianer. Om det var för resutlatet eller den bitande kylan, eller en kombination låter jag vara osagt.

Trots att Kvibille vinner målchanserna med 4-2 i förlängningen så är det till slut Halmia som avgår med segern. Detta efter segermål i matchens näst sista minut, dvs den 119e! Ett inlägg från höger fövaltas av Isak Petersson på bästa sätt. En volley mellan benen på målvakten! 
Strax därefter blåser domaren av matchen och till semifinal i DM går IS Halmia, det är det enda som räknas just nu.

Nu inväntar vi med spänning våravslutningen mot Tvååker på torsdag på Örjans vall, sedan tar vi lite välbehövd ledighet och laddar batterierna inför en härlig höst. Men först ska vi ha revansh på Tvååker efter den snöpliga förluster på Övrevi i omgång 2.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr