Eskilsminne IF - IS Halmia Dam 1-5 (0-1)

Emmy Zetterberg öppnade målskyttet när hon gjorde 1--0 på straff i den första minuten. Foto: Sportfoto Syd Emmy Zetterberg öppnade målskyttet när hon gjorde 1--0 på straff i den första minuten. Foto: Sportfoto Syd

Övertygande seger gav fjärde raka trepoängaren

Halmias damer ångar på och har satt sig i en fin position inför våravslutningen och toppmötet med Glimåkra på lördag.

Söndagens möte med Eskilsminne hade inte ens pågått i en minut när första målet ramlade in. Emmy Zetterberg rullade in 1-0 på straff till Halmia och gav dem rödvita bästa möjliga start. Resten av halvleken blev mållös trots ett visst övertag för Halmia, som dock hade svårt att skapa dem där riktiga målchanserna.

I inledningen av den andra halvleken kvitterade hemmalaget till 1-1, även detta på straff. Men Halmia lät sig inte påverkas utan fortsatte att rulla boll och låta hemmalaget jaga. Med halvtimmen kvar kom så 2-1 till Halmia genom skyttedrottningen Amanda Johnsson Haahr, och därefter var det slut i tanken hos hemmalaget som inte längre orkade stå emot. Tre inhoppare gjorde sedan ett varsitt mål och fastställde slutresultatet till hela 5-1.

Nu är det upplagt för en rejäl fest på lördag på Halmstad Arena IP när tvåan Halmia tar emot trean Glimåkra i våravslutningen på division 1 södra götaland. Vinnande lag där tar på allvar upp kampen med Asarum om seriesegern. Men först väntar kvartsfinal i DM mot Centern, se mer nedan.


Nästa match är på onsdag då man tar sig an IF Centern i kvartsfinal i DM, avspark 19.00 på Kärlekens IP. Nästa seriematch är den sista för vårsäsongen och spelas på lördag kl 15.00 mot serietrean Glimåkra på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Eskilsminnes hemsida
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam