IS Halmia Herr - Assyriska Turabdin IK 1-1 (1-0)

Emil Håkansson gjorde Halmias enda mål när han mycket elegant skruvade in en frispark i första halvlek. Foto: Sportfoto Syd Emil Håkansson gjorde Halmias enda mål när han mycket elegant skruvade in en frispark i första halvlek. Foto: Sportfoto Syd

Bara en poäng trots ett spelmässigt fall framåt

En riktigt bra första halvlek räckte inte till seger idag, när Halmia inte tog chansen att punktera matchen så kvitterade gästerna istället till 1-1.

Ja första halvlek kände vi igen Halmia på hemmaplan igen. Ett frejdigt anfallsspel i högt bolltempo gav Halmia kommandot direkt och både Isak Petersson och Emil Håkansson hade lägen att ge hemmalaget ledningen innan klockan tickat upp mot tio minuter.
Ledningsmålet dröjde dock inte speciellt länge. I matchens 15e minut stegade Emil Håkansson fram på en frispark och skruvade mycket elegant in 1-0 otagbart nere vid målvaktens vänstra stolpe.
Assyriska är dock inte ofarliga när man väl går fram och det är på deras högerkant som man skaffat sig ett litet övertag och skapar omställningslägen. 
Halmia fortsätter att trycka på för fler mål men i takt med att målet uteblir så tar Assyriska sig in mer och mer i matchen i slutskedet av halvleken. Med bara några få minuter kvar är det också ytterst nära en kvittering sedan Halmia inte lyckats få undan bollen i sitt eget straffområde utan får se på när bollen studsar fram och tillbaka som en flipperkula innan Halmia med hjärtat i halsgropen räddas av en offsidestående bortaspelare.

Med alla lägen man skapade och det spelövertag hemmalaget trots allt hade i första halvlek så hade det varit både skönt och rättvist om ledningen varit något mål större. Assyriska är farliga på sina omställningar och känslan är att kvitteringen kommer tids nog om vi inte utökar till 2-0 medans vi har chansen.

Andra halvlek är jämnare och trots att Ronny Sabo har ett rykande skott i den 56e minuten så har gästerna ätit sig in i matchen ordentligt. Inte helt oväntat kommer så kvitteringen till 1-1 sedan Midhad Jukovic mycket vackert skruvat in bollen i den 63e minuten. Sista halvtimmen blir spännande när båda lagen inledningsvis går för segern, dock med ett fortsatt bollförande Halmia. Isak har ganska omgående ett läge till 2-1 men missar bollen med liten marginal när han kastar sig fram i straffområdet på inspel från vänsterkanten. 
Ännu närmre är det i 68e minuten när Isak denna gång får träff på inspelet från vänster, avslutet går dock lite rakt på målvakten som får se bollen studsa på hans ena ben, rulla längs med mållinjen och ut vid bortre stolpen där den rensas undan i panik. Närmre går knappt att komma!
Med tio minuter kvar har Isak ett bra skott som målvakten med viss möda touchar ut till hörna. Tre minuter senare är det dock dags för syrgastuben på läktaren igen. Alexander Hall-Ling blir mycket tydligt dragen i tröjan i en löpduell med Assyriskaspelare, men eftersom att ingen avblåsning kommer från domaren så tappar Alexander fart och får kasta sig fram mot bollen för att hinna först, hemåtspelet till Malte blir istället en höjdboll som är påväg över Malte och in i mål, Malte gör dock vad han måste och plockar ner bollen i händerna, väl medveten om att det blir en indirekt frispark som resultat.
Tack och lov, och kanske rättvist med tanke på hur frisparken kom till så går avslutet utanför bortre stolpen.
Bland det sista som händer sedan är att Emil Håkansson har möjlighet att bli matchhjälte men troligen omedveten om hur ensam han får stå på hörnan så nickar han bollen en bra bit över mål trots kanonläge.

En poäng hemma på Örjans vall mot jumbon Assyriska. Det låter inget vidare men vi ska komma ihåg att prestationen är ett bra steg i rätt riktning jämfört med matcherna mot Torslanda och Vinberg. Assyriska är absolut inget dåligt lag och har bara förlorat två av sina åtta senaste matcher, det säger en del om hur jämn serien är. Halva serien är nu spelad inför våravslutningen mot Hallandskollegan Tvååker kommande torsdag. En seger där och vi är med i matchen igen, en för alla - alla för Halmia!

Nästa match spelas redan på måndag då vi möter Kvibille på bortaplan i kvartsfinal av DM. Sen väntar Tvååker i serien hemma på Örjans vall kommande torsdag innan vi tar lite ledighet.

Vi passar på att önska alla Halmianer en trevlig midsommar. 

Startelva:
M. Påhlsson, R. Bengtsson, A. Hall-Ling, A. Hallsö, O. Gustafsson, R. Sabo, Z. Callaku, M. Jönsson, A. Jonsson, I. Petersson, E. Håkansson

Publik:
183

Halva potten:
# 1780

Halmiaringens lotteri:

  • 31
  • 34
  • 37
  • 64


Målklubben:

  • 59 - Anders A Ekblom
  • 68 - Åke Hammarin
  • 86 - Jörgen Karlsson
  • 56 - Inez Bengtsson
  • 13 - Thomas Hansson


Länkar:
Tabell och spelschema
Assyriskas hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr