IS Halmia Dam - Ifö Bromölla 5-2 (2-2)

Matilda Olsson gjorde viktiga 3-2 och 4-2 och säkrade segern till Halmia. Foto: Sportfoto Syd Matilda Olsson gjorde viktiga 3-2 och 4-2 och säkrade segern till Halmia. Foto: Sportfoto Syd

Viktig seger gav andraplats i tabellen

En väldigt öppen första halvlek resulterade i inte mindre än fyra mål, men det kunde ha varit fler. Halmia missade bla en straff strax innan halvlek och även gästerna hade bud på fler mål.
Redan efter dryga minuten var Bromölla nära att ge bortalaget ledningen, och i anfallet efter var det Halmias tur att missa bra läge.

1-0 dröjde dock inte länge och det var Emmy Zetterberg som i den 9e minuten gav hemmalaget ledningen. Strax därefter gjorde Amanda Johnsson Haahr 2-0 och det såg ut att bli en trevlig eftermiddag i solskenet på Örjans vall.
Bortalaget skulle dock både reducera och kvittera på knappt två minuter i mitten av halvleken, gästernas skyttedrottning tillika kapten Ellinor Persson gjorde först 2-1 i den 27e minuten och sedan 2-2 i minut 29. Efter dem snabba målen kom Halmia av sig lite, säkert chockade över händelseutvecklingen.

Andra halvlek är inte alls lika välspelad som den första, båda lagen verkar ha täppt igen sina luckor från första halvlek då det stundtals var svängdörrar åt båda håll. Halmia får inte igång något fungerande passningsspel och får ägna sig åt längre bollar, främst utmed kanterna där Selma Berggren och Matilda Olsson löpte på det mesta.

Med kvarten kvar kom så 3-2 genom Matilda Olsson och efter det reste sig aldrig gästerna. Det hann bli både 4-2 (Matilda igen och 5-2 (Amanda JH) i matchens slutminuter. Till slut en rättvis seger till hemmalaget, mycket tack vare sina matchvinnartyper i Amanda och Matilda.

I och med segern går Halmia upp på en andraplats i tabellen bakom hittills överlägsna Asarum. Mycket återstår dock och härnäst väntar Eskilsminne borta kommande söndag och sedan Glimåkra hemma helgen därpå, sedan väntar lite sommarledighet.

Publik:
110

Halva potten:
273

Länkar:
Tabell och spelschema
Bromöllas hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam