Inför Vinbergs IF - IS Halmia Herr

Besart Zeqiri har varit given i Halmias mittlås ihop med Adrian Hallsö. Imorgon tvingas "Bes" dock att stå över pga ljumskproblem. Foto: Sportfoto Syd Besart Zeqiri har varit given i Halmias mittlås ihop med Adrian Hallsö. Imorgon tvingas "Bes" dock att stå över pga ljumskproblem. Foto: Sportfoto Syd

Upp till bevis efter svaga insatsen senast

Nog för att andra halvlek senast mot Torslanda var bättre än den första, men det finns betydligt mer att krama ur det här laget.

Sju poäng är avståndet upp till serieledande Dalstorp, inget omöjligt uppdrag men då krävs det en rejäl uppryckning av samtliga inblandade. Inställningsmässigt såg det lojt ut senast, inte minst första 45 minuterna. Nu är det dags att kavla upp ärmarna och visa vart skåpet ska stå. Det går inte längre att gömma sig bakom ett starkt lag på "pappret", eller att spelet stundtals sett riktigt bra ut, främst i korta perioder i matcherna. Vill man vara med i toppen av serien så är det blåställ och hårt arbete som krävs, oavsett om motståndarna heter Torslanda, Vinberg eller Tvååker. 
Saknas i Halmia gör mittbacken Besart Zeqiri som utgick skadad senast med en befarad bristning, röntgen och diagnos väntar i dagarna. I övrigt är alla tillgängliga utom Taube och Turnstedt som är utlånade till akademin samt Sise som kör rehab allt vad han orkar.

Vinberg kommer från två raka oavgjorda resultat, först 3-3 mot Lindome och nu senast 2-2 borta mot Assyriska. I matchen mot Assyriska kvitterade Vinberg i den 96e minuten med en man mindre på planen. Noterbart är att man tillsammans med serieledarna Dalstorp är bäst i serien på bortaplan med 10 poäng och ingen förlust på sex omgångar. Hemma på Vinåvallen har det blivit tre vinster och två förluster vilket gör att man skuggar Dalstorp och Tvååker i toppen, tre poäng före Halmia.
Fd Halmianen Robin Thomasson är given i dem grönvitas startelva och både Isak Petersson samt Alexander Sakac lämnade just Vinberg för IS Halmia inför säsongen.
Laget tränas av tidigare landslagsspelaren och utlandsproffset Michael Svensson, med ett förflutet i lokalgrannen Halmstad BK.
Medion Kabashi leder interna skytteligan med sju mål, ett bakom Halmias Vuk Lugonjic.

Avspark lördag 17/6 kl 14.00 på Vinåvallen, Vinberg.

Länkar:
Tabell och spelschema
Vinbergs hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr