Inför IS Halmia Academy - IF Centern

Lokalderby på föreningens 110-årsdag på självaste Örjans vall

Halmia jagar femte raka segern i nykomlingsmötet mot Ervin Ribic Centern.

Efter en tung inledning med tre raka förluster och bara en seger på dem fyra första så har Halmias ungdomar äntligen fått upp farten. Fyra raka segrar med 20-3 i målskillnad har gjort att man lyft från nedflyttningsplats till en mittenplats med häng på uppflyttning. Endast fyra poäng skiljer laget och andraplacerade Bua IF åt. Edmond Tasimder leder hela seriens skytteligan med elva mål.
Noterbart är att dem båda A-lagsspelarna Max Turnestedt och Niclas Taube matchas i akademin och jämnfört med laget som inledde seriespelet så har även Rickard Hallin anlänt, Rickard som läser och spelar fotboll på college i USA under terminerna.

Centern ramlade ur division 4 med dunder och brak ifjol, nu har man byggt nytt och dem båda profilerna Kristoffer Fagercrantz samt spelande tränaren Ervin Ribic får ta ett stort ansvar i ett annars ungt och oerfaret lag. Likt Halmias akademi hade man en tung start på serien och var fortfarande segerlösa efter fem omgångar. Nu har man dock växlat upp och stoltserar man tre vinster på dem fyra senaste. 
John Wilson leder interna skytteligan på sju mål och placerar sig på femte plats i hela seriens skytteliga. 

Som ett led i föreningens samarbete med Trönninge IF så har Halmia lånat ut Lenard Momoh och Philip Bergendahl till våra rödvita kollegor. Båda förväntas göra debut på lördag när Trönninge tar emot Hasslöv på Tuvasvallen.

Matchens lirare i IS Halmia Academy kommer att tilldelas en specialtillverkad matchtröja med det unika tröjnumret "110", dagen till ära.

Avspark fredag 16/6 kl 19.00 på Örjans vall. Kiosk är öppen på huvudläktaren och det kommer även att finnas försäljning av Bingolotter inför våra viktiga helg i Folkspel Cup.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom