IS Halmia Herr - Torslanda IK 2-2 (0-1)

Poängräddare. Isak Petersson kastade sig fram och nickade in 2-2 i den 94e minuten. Foto: Sportfoto Syd Poängräddare. Isak Petersson kastade sig fram och nickade in 2-2 i den 94e minuten. Foto: Sportfoto Syd

Halmia vaknade för sent, bara en poäng efter överlag svag insats

Underläge 0-2 efter 83 minuter, till slut 2-2 efter kvittering i 94e minuten.

Halmia hade givetvis högt ställda förväntningar på sig inför söndagens hemmamatch mot Torslanda. Fyra raka segrar hemma på "Örjan" och alla fyra matcher med tre eller fler mål producerade. 
Med tanke på det svaga bortafacitet så har man inte råd med poängtapp på hemmaplan om man vill haka på i toppen av tabellen. Hurvida förväntningarna, eller bytet av hela fem spelare i startelvan låg bakom söndagens insats låter vi vara osagt, men betydligt mer kan man kräva av detta trots allt spelskickliga lag.

Första halvlek är energilös och trots mycket boll har Halmia stora problem att skapa några målchanser värda namnet förutom möjligtvis när 16-åriga Zemri Callaku kastar sig fram i straffområdet och nickskarvar bollen strax utanför bortre stolpen i den 11e minuten.
Istället är det gästerna som gör 1-0 i minuten efter. Torslanda tar sig lite väl enkelt runt Rasmus på högerkanten och skickar in ett inlägg som Anton Salihu hoppar upp och ostörd kan nicka in 0-1 otagbart bakom Malte Påhlsson.
Halmia fortsätter att ha mycket boll men skapar inte mer än några halvfarliga skott utifrån medans gästerna försöker på omställningar och främst då på sin högerkant där man skaffat sig ett övertag. Torslanda har även ett skruvat skott som tar i ribban och går till halvtidsvila i ledning under en av dem sämre halvlekarna på Örjans vall i år.

Andra halvlek inleds lite piggare från Halmia, men man har svårt att hitta in i straffområdet så avsluten kommer utifrån, bla av VukLugonjic och Ronny Sabo. Precis som i första halvlek drabbas vi av ett nytt tidigt baklängesmål när Torslanda i den 54e minuten vänder bort en av våra mittbackar och fortsätter att avancera i planen. Väl framme vid mål vinklar gästernas skyttekung Andreas Jernarp in 0-2 till vänster om Malte. Uppförsbacken är enorm, speciellt med tanke på hur spelet sett ut fram tills dess.

Tränarstaben svarar med ett snabbt dubbelbyte där Sakac/Jonsson kommer in istället för Callaku/Lindh. Efter bytet, med Alexander Sakac som pådrivare börjar Halmia sakta men säkert att trumma igång. Även Per Gulda kommer in med ca halvtimmen kvar, detta då Besart Zeqiri tvingats utgå med en trolig bristning i ljumsken. 
Sista 20 minuterna är det full fart framåt när Halmia öser på mot Torslandas mål. Det dröjer dock lite väl länge innan reduceringen kommer, trots bra lägen, bla ett avslut som räddas av utespelare på mållinjen i minut 72. 
Reduceringen kommer alltså i den 84e minuten när Adrian Hallsö når högst på en frispark av Max Eggertsson. Adrian skarvar snyggt in den till 1-2 i den bortre. Var det mycket Halmia innan målet så är det inget mot anstormningen efter reduceringen. Sista sex minuterna skapar man fem kvitteringschanser utan att lyckas trycka in bollen, och därtill två chanser på tilläggstid.

I ett absolut sista anfall i 94e minuten lyckas till slut Isak Petersson kasta sig fram och nicka in 2-2 innan domaren blåser av matchen.

En stark upphämtning absolut, men en poäng är en missräkning och nu är avståndet hela sju poäng upp till Dalstorp som tagit över serieledningen. 

Nästa match är på lördag 17/6 borta mot Vinberg, avspark 14.00 på Vinåvallen.

Startelva:
M. Påhlsson, R. Bengtsson, B. Zeqiri, A. Hallsö, A. Hall-Ling, R. Sabo, Z. Callaku, M. Eggertsson, O. Lindh, V. Lugonjic, I. Petersson

Publik:
291

Halmiaringens lotteri:

  • 38
  • 47
  • 78
  • 79
Målklubben:
  • 59 - Anders Ekblom
  • 64 - Christer Karlsson
  • 9 - Lars-Gunnar Jönsson
  • 63 - Boris Johansson
  • 19 - Egon Björnfors


Länkar:
Tabell och spelschema
Torslandas hemsida
Hallandsposten.se
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr