Färjestadens GOIF - IS Halmia Dam 0-1 (0-1)

Amanda Johnsson Haahr gjorde matchens enda mål strax innan halvtid. Hon är tvåa i hela seriens skytteliga med 9 mål. Foto: Sportfoto Syd Amanda Johnsson Haahr gjorde matchens enda mål strax innan halvtid. Hon är tvåa i hela seriens skytteliga med 9 mål. Foto: Sportfoto Syd

Stabil insats och skön hemresa med tre poäng

Halmias damer spenderade lördagen på somriga Öland, men inte på semester utan på fotbollsmatch i div 1 södra götaland.

Hemmalaget Färjestaden är tuffa att möta, ett fysiskt lag minst sagt. Första halvtimmen sätter Färjestaden hög press som Halmia har lite svårt att spela sig igenom, men när gästerna väl lyckas spela bort förstapressen så öppnar sig ytorna i andra delen av första halvlek. 
Amanda Johnsson Haahr gjorde rättvist 1-0 till Halmia strax innan pausvila med sitt nionde mål för säsongen.

I andra halvlek är Halmia det bättre laget rakt igenom och har bud på både 2- och 3-0 men marginalerna är emot oss med både ribb- och stolpskott till följd. Hemmalaget har några ströchanser men överlag var det en säker defensiv av Halmia. Offensivt fanns det som sagt flera lägen att punktera matchen men till slut blev det ändå en mycket rättvis seger att lasta in i bagaget dem ca 25 milen hem.

Nästa match spelas på lördag 17/6 mot Ifö Bromölla och denna match spelas på Örjans vall.

Länkar:
Tabell och spelschema
Sydöstran.se
Barometern.se
 

Etiketter: dam