Inför IS Halmia Herr - Torslanda IK

16-åriga talangen Zemri Callaku startar i söndagens match mot Torslanda. Foto: Sportfoto Syd 16-åriga talangen Zemri Callaku startar i söndagens match mot Torslanda. Foto: Sportfoto Syd

Höga förväntningar i websänd drabbning

Halmia kommer från en förlust men det är med blandade känslor man ser tillbaka på matchen. Två duktiga lag var det som gjorde upp på Harlyckan och för första gången i år fick Halmia spelet att stämma över 90 minuter. Mot många av dem övriga lagen i serien hade detta kanske räckt till en seger men mot dem bättre lagen i serien har man inte råd med både en missad straff och ett insläppt mål i slutminuten.

Hemma på Örjans vall har det blivit fyra raka segrar och totalt 17-4 i målskillnad vilket ger ett snitt på 4,25 mål framåt varje match, en siffra som hade fått många hockeylag att bli gröna av avund. Med tanke på vårt bortafacit och tidigare prestationer på hemmaplan så är förväntningarna höga på tre nya poäng för att haka på den jämna toppstriden i tabellen. Saknas i startelvan gör dem båda nyblivna studenterna Marcus Jönsson och Oskar Gustafsson (grattis!). Istället kan vi avslöja att blott 16-åriga Zemri Callaku gör sin debut i startelvan i division 2. Hela startelvan hittar ni på Halmias facebook.

Torslanda vinner eller förlorar, det är antingen svart eller vitt. På dem tio första omgångarna har man ännu ingen oavgjord och parkerar strax ovanför nedflyttningsstrecket med sina 12 poäng. På bortaplan har man en seger på fem försök och den segern kom i fjärde omgången borta mot Tenhult (2-1) efter att man vänt 0-1 till 2-1 i andra halvlek. Därefter har det blivit tre raka förluster på bortaplan men hemma på Torslandavallen har man bla besegrat Eskilsminne med 4-2 och nu senast Assyriska Turabdin med 3-2. Anfallaren Andreas Jernarp leder interna skytteligan med sju mål och skuggar Halmias Vuk Lugonjic (8 mål) i toppen av seriens skytteliga. Senast mot Assyriska saknades både Jernarp och lagets ankare Niklas Klingberg (tidigare i bla Örgryte), troligen pga avstängning. Båda är antagligen tillbaka till dagens match.

Avspark söndag 11/6 kl 16.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras via everysport i vanligt ordning MEN denna gång sänds även matchen som ett test på Hallandsposten.se, helt kostnadsfritt dessutom.

Länkar:
Tabell och spelschema
Torslandas hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se
Halmias Facebook

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr