Patrik Ingelsten tillbaka som huvudtränare, i GAIS

Patrik Ingelsten har senaste året gått från spelare - tränare - sportchef - och är nyligen utsedd till huvudtränare i Superettanlaget GAIS. Patrik Ingelsten har senaste året gått från spelare - tränare - sportchef - och är nyligen utsedd till huvudtränare i Superettanlaget GAIS.

Halmias fd succétränare har tagit över huvudansvaret i GAIS

Värvningen av Patrik Ingelsten till IS Halmia inför 2016 slog ned som en bomb, om inte i Sverige så iallafall i Halmstad. Patriks ledaregenskaper var en stor del i värvningen och vi visste om hans planer på att i framtiden få träna ett seniorlag.
Ingen hade dock räknat med att efter bara ett halvår som spelare i föreningen så fick Patrik göra debut som tränare sedan Peter Lindau entledigats efter en minst sagt svag vårsäsong.

Hösten är ett stycke fotbollshistoria som vi minns tillbaka med glädje, även om den där lilla pricken över i:et saknas tack vare den missade avgörande kvalomgången med väldigt liten marginal.
Att Patrik har vad som krävs för att bli en framgångsrik ledare är dem flesta Halmianer överrens om, men han var ändå ett oskrivet kort på den nationella kartan när han värvades till GAIS inför årets säsong där han fick titeln som både sportchef och assisterande tränare.

Efter att GAIS inlett serien svagt och bara placerade sig precis ovanför negativ kvalplats efter tio omgångar hettade det till i Patriks tillvaro igen. GAIS meddelade att man petar tidigare huvudtränaren och lyfter upp ingen mindre än Patrik Ingelsten som huvudansvarig.

Hurvida GAIS lyfter som en raket i tabellen likt Halmia gjorde ifjol, eller om Patrik klarar av att både vara sportchef och huvudtränare är skrivet i stjärnorna. En sak är dock säker, GAIS besegrade under måndagskvällen topplaget Trelleborg hemma på Gamla Ullevi med 1-0. Och är det någon som kan skapa en harmoni och bygga ett lag så är det just den mycket sympatiske Patrik Ingelsten.

Oavsett så är vi väldigt stolta över att Patrik inledde sin tränarkarriär hos oss i IS Halmia.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr