En tabell ljuger aldrig sägs det, sant eller falskt?

En krönika om säsongen hittills i föreningen

Vi börjar givetvis med representationslagen och även om det heter "damerna först" så låter jag herrarna passera före i kön denna gång.

Hela fyra omgångar återstår faktiskt innan vi kan summera vårsäsongen, samtliga lag har spelat tio omgångar och redan nu kan vi konstatera att serien är jämn, otroligt jämn!
Tabellens första sju lag ryms inom fem ynka poäng, och inom åtta poäng är det tio (10!) lag som är inblandade. Vissa lag har överraskat positivt medans andra verkar ha det tyngre än förväntat, än har dock inget lag distansierats varken upp eller ner. Tvååker hade chansen att dra ifrån i toppen men har lite oväntat förlorat två raka matcher mot lag lite längre ner i tabellen. 
Och i botten såg både Tenhult och Assyriska Turabdin ut att få det tufft men båda tar sina poäng och inte minst Tenhult har tagit stora kliv på sistone där man kan räkna in två raka segrar.

Halmia blandar och ger, inte minst på hemmaplan kontra bortaplan. Senast var dock ett framsteg trots ny förlust. Hade man "bara" gjort en lika gedigen insats i tidigare bortamatcher som mot Eskilsminne så hade vi haft MINST sex poäng mer i tabellen. En tabell ljuger dock aldrig, åtminstone inte efter så mycket som tio omgångar. Givetvis vill man vinna alla matcher, men gamla klyschan "tre poäng hemma och en borta" hade tex räckt till delad serieseger ifjol. Och hemmafacitet är inget att gnälla över såhär långt, det är på bortaplan som poängen måste trilla in, och det gör dem med jämnare prestationer. Då räcker det inte att komma upp i 90% mot Eskilsminne för att sedan landa på 70% mot Dalstorp och 45% mot Ullared, tex.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så över till våra kära damer och en nästan lika tät tabell. Asarum har dock seglat iväg i toppen och har redan sex poäng ner till andraplatsen. Där bakom placerar sig hela sju lag inom tre ynka poäng och trots en mindre smickrande sjundeplats så har Halmia alltså bara två poäng upp till andraplatsen.
Nu är årets serie lite haltande iochmed Husies sena avhopp och vi ska komma ihåg att endast sju omgångar har spelats av samtliga lag, av totala 20.
För Halmia, som har ny huvudtränare i Mohammed Omar Jama sedan två omgångar tillbaka gäller det att fortsätta på den inslagna vägen. Fortfarande är man det enda lag som tagit poäng av serieledande Asarum (på bortaplan dessutom) och senast besegrade man Stattena på Örjans vall under Halmiadagen med 3-1. Stattena som fram tills dess var utan en enda seger vann dock senast mot Färjestaden och kommer nog plocka fler poäng framöver. 

Kanske kan Halmiatjejerna ge Asarum en match om seriesegern till slut, men då krävs det hårt jobb och att tjejerna underifrån fortsätter att utvecklas nu när ett par spelare troligtvis försvinner i sommar. Något rutinerat nyförvärv utifrån hade kanske inte skadat heller, men ekonomin styr givetvis och både Mohammed och Ferenc har säkert sina krokar ute.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Akademin då? Eller IS Halmia Academy som dem faktiskt heter, och ja jag gillar det! Sin vana, eller ovana trogen inledde man säsongen svajigt med tre raka förluster och fyra förluster på dem fem första matcherna. Det är faktiskt så att säsongsinledningarna har sett likadana ut varje säsong (tre till antalet) sedan man gjorde debut i division 6, nuvarande division 7. 
En av anledningarna är högst troligt att det är ungdomar vi pratar om, mot vuxna män. Ungdomar generellt varierar mer i prestationerna men eftersom att vi haft förmånen att gå upp en serie varje år så tar det givetvis tid att anpassa sig till den nya högre nivån.

Tre raka segrar och 14-3 i målskillnad har det blivit senaste omgångarna och helt plötsligt är man bara fem poäng från uppflyttning efter åtta spelade omgångar. Edmond Tasimder leder hela seriens skytteliga med elva fullträffar och har haft en fin utveckling under bröderna Jönssons ledning.
Tre matcher återstår innan sommaruppehållet och på måndag 12/6 är tanken att Niclas Taube ska göra tävlingscomeback efter axelproblemen. Bara det är värt ett besök på Halmstad Arena IP! Eller vad sägs om IS Halmia Academy - IF Centern på Örjans valls A-plan fredag 16/6!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungdomssidan fortsätter att växa och frodas, både i ordinarie verksamheten och i integrationsprojektet "Fotboll utan gränser" i samarbete med Halmstad kommun. Fotbollslekis, P/F-2010, P-09, P-07/08, U15 och U16 tränar och spelar matcher för fullt året om. Vi tar ansvar för hela individen, både socialt och fotbollsmässigt har arbetar efter en väl utvecklad idé framtagen tillsammans med bla Björn Andersson som fungerar som utbildningsansvarig i föreningen. 

U16 tränas av mycket duktiga Perra Andersson och Ivo Culjak och har haft en häftig utvecklingskurva senaste året. Killarna drillas ordentligt och har en fin sammanhållning mycket tack vare en stark föräldragrupp. Belöningen är dels förstaplatsen i P15-16 Klass 1 Halland, men kanske främst den fotboll man spelar som är både effektiv och attraktiv att titta på.
I samarbete med vårt U15, som består av nästan uteslutande tidigare deltagare i intregrationsprojektet "Fotboll utan gränser" har man även ett lag med i klass 3 i samma åldersgrupp. Här ser vi till att alla i U16 får speltid samtidigt som vi slussar in U15-spelarna i tävlingsmomentet allt eftersom dem är redo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Summa summarum, vi har mycket att vara stolta över och se fram emot. Sist men inte minst, en anrik förening som IS Halmia förtjänar Ditt stöd! Ingen kan inte göra allt men alla kan göra något. Är Du inte medlem? Går du på våra hemmamatcher? Är du med i målklubben/Club 1907/Executive Club? Kan du tänka dig att vara ledare i något av våra lag?

Föreningen IS Halmia satsar mot framtiden, men då behöver vi bli ännu fler på alla möjliga positioner!

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: föreningen