Inför Eskilsminne IF - IS Halmia Herr

Toppmöte när två aspiranter på seriesegern möts ikväll

Halmia körde över ett stackars Höganäs senast med 5-0 hemma på Örjans vall, därmed förlängde man sin svit till fyra raka segrar på hemmaplan. På dem här fyra matcherna snittar man helt galna 4,25 mål framåt vilket gett 17 mål totalt.
På bortaplan ser det dock annorlunda ut, av någon märklig anledning ska tilläggas. Ynka två mål på fyra matcher och fortfarande ingen seger. Även om vi alla är fullständigt övertygande att det kommer att lossna på bortaplan så finns det säkert små förklaringar till varför det skiljer så otroligt mycket hemma respektive borta.

En är troligen att man är van vid Örjans valls stora plan och fina faciliteter, det är trots allt en allsvensk arena vi spelar på. En annan är att vi hittills uteslutande har mött lag längre ner i tabellen (Ullared, Varberg) eller lag som prioriterat defensiven vilket gjort att matchbilden blivit något trevande och seg (Tvååker, Dalstorp). Givetvis ska man kunna förvänta sig att vi löser även dem situationerna om man ska vara med och slåss om seriesegern, men just nu är vi trots allt ett topplag trots det svaga bortafacitet och har seriens bästa målskillnad totalt (hemma + borta).

Hemma på Örjans vall har vi besegrat spelskickliga lag som både Hittarp och Sävedalen och det är ett liknande lag vi ställs mot ikväll, nämligen Eskilsminne.

Eskils som man kallas slutade trea i serien ifjol bakom Assyriska BK och Halmia, man besegrade Vinberg i sista omgången men lyckades inte sno åt sig kvalplatsen pga Max Eggertssons kanon i krysset borta mot Sävedalen. Inför säsongen tappade man skyttekungen Emil Åberg till Kristianstad men fick förutom det behålla nästan hela truppen intakt. Därtill förstärkte man med intressanta spelare från närområdet och sågs inför serien som en av flera lag som kunde ta hem seriesegern framåt hösten.

Nio omgångar in i serien placerar sig Eskilsminne på en femteplats precis för Halmia i tabellen. Man har tre poäng upp till serieledning och besegrade i förra matchen nykomlingarna Assyriska Turabdin med 2-0 på bortaplan. Hemma på Harlyckan har man 2 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust. Fina 12-4 har man i målskillnad hemma men då ska man veta att dem båda segarna och totalt 10-1 har kommit mot Tenhult och Höganäs som släpper in mål i mängder. 

Förra årets dubbelmöte slutade 2-2 nere på Harlyckan och vinst 3-2 för Eskilsminne på Örjans vall.

Noterbart är att lagens anfallare Anton Kinnander och Vuk Lugonjic delar skytteligaledningen med åtta mål vardera.

Avspark ikväll fredag 19.00 på Harlyckans IP, Helsingborg. Matchen går att följa i text via Halmias facebookkonto (här hittar du även startelvan exklusivt), se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Eskilsminnes hemsida
Halmias Facebook

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr