Senaste nytt kring herrlaget

Anders Wallin är först i ledarstaben att förlänga sitt kontrakt. Foto: Leif Jönsson Anders Wallin är först i ledarstaben att förlänga sitt kontrakt. Foto: Leif Jönsson

Vad sker och hur tänker föreningen?

Sedan något år tillbaka väljer föreningen IS Halmia att satsa hemvävt och lokalt, något som redan bär frukt i vårat herrlag med flera talanger från egna leden men också motiverade och hungriga grabbar från närområdet.

Även på ledarsidan vill vi satsa på egenfostrade eller som har en lokal anknytning till Halmstad. Redan nu kan vi meddela att Anders Wallin har skrivit kontrakt över 2018. Samtal om förlängning förs med positiva tongångar med övriga i ledarstaben och vi hoppas få behålla nuvarande stab även över 2018.

IS Halmia Academy har avancerat snabbt i seriesystemet och är idag uppe i division 5, föreningen är vårt B-lag och det är här spelarna ska mellanlanda från ungdomslagen till a-laget. Som ett B-lag har man naturligtvis tillgång till spelare i A-laget som av olika anledningar behöver matchtid, tex Max Turnstedt som ikväll debuterar i akademin när man tar sig an serieledande Norvalla på bortaplan. Max har fått begränsat med speltid i A-laget under våren och behöver komma in i matchtempot igen.

En annan som inom kort debuterar i akademin är Niclas Taube, efter en lång rehabilitering av sin skadade axel är han nu redo för hetluften igen men första testet blir alltså i div5 med IS Halmia Academy.
Comebacken är planerad till måndag 12 juni när akademin tar emot Löftadalen på Halmstad Arena IP.

Centrala mittfältaren Zemri Callaku är ett annat bra alternativ på hur vi bygger broar i föreningen. Zemri blev inför säsongen uppflyttad till A-truppen och har tränat med dem sedan dess. Zemri behöver dock speltid så han har spelat matcher med akademin under våren under tiden som han fortsatt tränat med A-laget. Nu har han imponerat så pass mycket under träningarna den senaste tiden att ledarstaben i A-laget har kallat upp honom till A-laget igen, han är gör därmed sin sista match för akademin ikväll och är tillgänglig för A-laget redan på fredag när man tar sig an Eskilsminne borta.
Ytterligare ett alternativ är Petter Paulsson som under våren även han har tränat med A-laget men spelat matcher i akademin. 

På torsdagar tränar Akademin och A-laget jämte varandra på Örjans vall, allt för att känna på sin eventuellt blivande miljö.

En handfull spelare i herrlaget har avtal även över 2018, och samtal förs redan med flera i befintliga truppen om förlängning. Framförhållning är viktig för fortsatt god verksamhet.

För att binda ihop vår rödvita tråd så håller Anders Wallin och Emil Tillander ibland i träningar med akademin och U16, allt för att skapa en gemenskap och "vi-känsla". 

Ps. Ni har väl inte missat nya Rödtoppen som kom ut idag? Klicka här för att läsa den digitalt. ds.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr