IS Halmia Herr - Höganäs BK 5-0 (3-0)

Festfixare. Vuk Lugonjic låg bakom det mesta när Halmia körde över Höganäs med 5-0. Han gjorde själv två mål och spelade dessutom fram till ytterligare två. Foto: Sportfoto Syd Festfixare. Vuk Lugonjic låg bakom det mesta när Halmia körde över Höganäs med 5-0. Han gjorde själv två mål och spelade dessutom fram till ytterligare två. Foto: Sportfoto Syd

Herrarna fullbordade Halmiadagens segerfest!

Hemma på Örjans vall är Halmia herr oslagbara och bjuder på målfest för andra matchen irad.

Dagens andra match på den fina gröna mattan på Örjans vall gav även den en seger, detta i en ganska ensidig historia där Halmia var bättre på i stort sett allt.

Gästerna Höganäs räckte in alls till mot ett hungrigt Halmia, kanske berodde det på två sena återbud och sedan en skada efter knappa tio minuter. Hur som helst så var det stundtals kattens lek med råttan.

Det dröjde bara sju miniuter innan Halmia spräckte nollan, ett inspel till Isak Petersson i boxen förvaltades väl av den gode Isak som verkar vara på väg tillbaka i form igen. En yttersida räckte för att styra ner bollen intiill målvaktens stolpe och ge hemmalaget en drömstart med 1-0.
Både Isak och Vuk Lugonjic hade vaknat på ett strålande humör och hade båda varsin ytterligare chans att utöka ledningen innan matchen passerat 20 minuter.
I den 26e minuten smällde det istället, Isak på högerkanten tar sig runt och serverar Vuk inne i boxen som smäller dit 2-0.

Gästernas första och enda chans i första halvlek är en bjudning från Halmia som tappar boll på egen planhalva när laget är på väg fram. Höganäs snor åt sig bollen, serverar en medspelare på vänsterkanten men får inte alls till avslutet som Andrée räddar utan några större bekymmer.
Det skulle även bli 3-0 innan halvtidsvilan, detta i matchens 38e minut.
Isak "screenar" bort sin ytterback vilket ger Vuk friläge mot målvakten från högerläge, Vuk är iskall när han tar med sig bollen och i precis rätt ögonblick chippar in trean över utrusande målvakt.

Direkt i inledningen av andra halvlek smäller det igen. Först blir vi berövade på en straff när Alexander Hall-Ling blir nersparkad i straffområdet. Men detta glöms snabbt bort när ett stycke fotbollsmagi inträffar på Örjans vall i den 49e minuten.
Vuk Lugonjic har bollen på mittplan, ser Ronny Sabo löpa i djupet och serverar en passning på Ronnys skosnöre. Ronny tar hur läckert som helst ner bollen i steget, tittar upp och chippar in 4-0 över en utrusande målvakt som knappt tror att det är sant.

Ca tre minuter senare smäller det igen. Även denna gång är det Vuk som agerar framspelare men den som förvaltar passningen är Isak som ganska ensam i mitten skickar in 5-0 på ett håglöst bortalag.
Vuk byts sedan ut och är säkert ganska nöjd med sina två mål och två assist på dryga 50 minuter....
Att gästerna inte tycker fotboll är det roligaste som finns just nu märks inte minst när Halmia tillåts spela kvadraten med ett gäng bolltittande Höganässpelare på offensiv planhalva.

Avslutningen blir inte jättespännande kanske, men Halmia har flera lägen att utöka ledningen genom i tur och ordning  Anton Jonsson, Alexander Sakac, Max Eggertsson, Ronny Sabo och Isak Petersson. Alla får dock nöja sig med dem fem som redan blivit producerade. Även gästerna har bud på mål när Halmia inte helt ologiskt går ner i tempo men denna gång lyckas vi freda egen kasse hela vägen ut, även om det såg darrigt ut där ett tag, inte minst vid Höganäs dubbelhörna i 66e minuten.

Till slut en helt odiskutabel seger med hela 5-0. Halmia gör en klart bättre prestation än mot Tenhult och speciellt jämfört med senast borta mot Dalstorp. Nu är vi med bland top 5 igen.

Nästa match är borta mot Eskilsminne på fredag med avspark 19.00 på Harlyckans IP, Helsingborg.

Startelva:
A. Pettersson
A. Hall-Ling, A. Hallsö, B. Zeqiri (O. Gustafsson), P. Gulda
A. Sakac, M. Eggertsson, R. Sabo
I. Petersson, V. Lugonjic (A. Jonsson), O.Lindh (E. Håkansson)

Publik:
450

Halva potten:
1433

Halmiaringens lotteri:

  • 3
  • 9
  • 16
  • 93
Målklubben:
  • 16 - Peo Harrysson
  • 95 - Krister Persson
  • 31 - Bo Tagestam
  • 34 - Lars Florén
  • 85 - Roy Larsson
Länkar:
Tabell och spelschema
Höganäs hemsida
Hallandsposten.se
Helsingborgsdagblad.se
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr