IS Halmia Dam - Stattena IF 3-1 (1-1)

Festfixare. Amanda Johnsson Haahr stod för två mål och var dessutom den som ordnade straffen till det tredje målet. Foto: Sportfoto Syd Festfixare. Amanda Johnsson Haahr stod för två mål och var dessutom den som ordnade straffen till det tredje målet. Foto: Sportfoto Syd
Damerna inledde Halmiadagens segerfest!

Det blev en rättvis hemmaseger till slut, men Stattena bevisade att man är bättre än tabelläget.

Gästerna Stattena med fd Halmianerna Emma Krantz och Frida Ottosson i startelvan inledde matchen piggt och skapade tidigt två bra lägen där ett avslut hamnade i övre delen av ribban och nästa avslut räddades av Isabel Sandström som gjorde en fin benparad. 
Men det skulle bli Halmias dag idag, Halmiadag som det är. I den 16e minuten rinner Amanda Johnsson Haahr igenom mellan mittbackarna, rundar målvakten och skickar in 1-0 till hemmalaget.

Men ledningen varade bara fem minuter innnan Stattena på en hörna får stå helt ensamma och skarva in 1-1. Det är gästerna som även skapar nästa målchans när man dribblar sig igenom lite väl enkelt på mittplan men avslutet räddas av Isabel.
Med halvtimmen spelad är Emma Nielsen och Amanda nära att ge Halmia ledningen men ingen av dem får träff på ett fint inlägger från höger. Båda lagen har sedan en varsin chans innan halvtid men resultatet står sig in till paus.

I inledningen av andra halvlek är det nära mål igen, först genom Amanda och sedan är det Isabel som återigen räddar hemmalaget när man ställer till det för sig i försvarsspelet. I den 60e minuten kommer så 2-1, Amanda testar lyckan från långt avstånd i högerläge och får se bollen segla in i bortre burgaveln.
Efter målet är det mycket Halmia och gästerna verkar åtminstone för stundan ha tappat gnistan. Matilda är nära att utöka ledningen men en vaken målvakt i Stattena hinner ut och räddar. Spiken i kistan kommer istället i matchens 73e minut. Amanda är på utflykt inne i straffområdet och blir kapad med straff till följd. Emmy Zetterberg stegar upp och skickar in 3-1 hur kyligt som helst.

Båda lagen har en varsin chans i slutet av matchen men 3-1 står sig och ger damerna en skön seger mot ett bra motstånd som garanterat kommer att plocka sina poäng till slut.

Halmia står över nästa omgång och kommande match är därför inte förrän 10/6 borta mot Färjestaden på Öland.

Publik:
160

Halmiaringens lotteri:
  • 11
  • 42
  • 75
  • 98
Halva potten:
1433

Länkar:
Tabell och spelschema
Stattenas hemsida
Hallandsposten.se
Helsingborgsdagblad.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam