IS Halmia Herr - Höganäs BK

Upp till bevis på självaste Halmiadagen!

Efter den överlag svaga insatsen borta mot Dalstorp så halkade Halmia ner på den undre halvan av tabellen igen. Avståndet upp till serieledande Tvååker är hela sju poäng samtidigt som det "bara" skiljer fyra poäng upp till kvalplatsen.
För att avståndet inte ska öka krävs nu en ny trepoängare hemma på Örjan där vi är erkänt starka sedan tidigare, annat är det på bortaplan men det kan vi ta mer inför nästa bortamatch.
Ledarstaben fortsätter att rotera runt bland spelarna och denna gång är det målvakt och ytterbackar som byts ut jämfört med senast. Som bekant är vi inne i en intensiv period med mycket matcher och med tanke på hur jämt det är mellan spelarna så är det nog inte dumt inför fortsättningen där vi behöver så många tillgängliga och i form som möjligt. Hela söndagens startelva hittar ni exklusivt på Halmias facebookkonto.

Söndagens gäster Höganäs har en liknande situation som vår Halmia. Man är starka hemma på Höganäs Sportcenter där man vunnit tre av fyra matcher, men på bortaplan har man det tungt och står fortfarande utan seger efter fyra försök. Faktum är att det blivit tre raka förluster på bortaplan med mindre smickrande 3-12 i målskillnad, varav dubbla förluster med 1-5 mot Eskilsminne och Lindome.
Senaste matchen förlorade man lite överraskande hemma mot nykomlingen Assyriska Turabdin som vann med 3-1. I laget finns lagkaptenen och före detta Halmianen Fredrik Gasslander.

Fjolårets möten slutade med två Halmiasegrar, 1-0 hemma på Örjans vall och 2-1 borta.

Avspark söndag 28/5 kl 16.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras i vanlig ordning via Everysport.com.

Länkar:
Tabell och spelschema
Höganäs hemsida
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr