Inför IS Halmia Dam - Stattena IF

Meriterande poäng borta mot serieledarna senast, nu väntar istället jumbon på Örjans vall.
 
Halmia besökte serieledande Asarum med flera tongivande spelare otillgängliga, ändå klarade man 1–1 efter sen kvittering av Matilda Olsson. Matchen var välspelad mellan två duktiga lag och Halmias nya huvudtränare Mohammed Omar Jama fick en bra start och var såklart mycket nöjd med tjejernas insats i Blekinge. Nu väntas samtliga spelare tillbaka i träning och det blir en angenäm uppgift att ta ut startelvan inför dagens match som är först ut på vårens Halmiadag, därav spelplats Örjans vall.
 
Stattena under ledning av profilen Conny Karlsson har fått en minst sagt tung inledning på säsongen. Trots ambitioner om en placering på den övre halvan så har man inlett med fem raka förluster och parkerar sist i tabellen med tunga 4–15 i målskillnad. Vi höjer dock ett varningens finger för Stattena som är bättre än vad tabellen visar. Senast hade man ledning 1–0 i halvtid mot Asarum men tappade sista 20 minuterna till 1–3. I truppen finns ett helt koppel av tidigare Halmianer i Emma Krantz, Frida Ottosson, Malin Schibli och Isabelle Axeldal.
 
Fjolårets resultat slutade med dubbla segrar för Halmia, 3-0 på Örjans vall och 5-2 på Olympia.

Avspark söndag 28/5 kl 13.00 på Örjans vall.

Länkar:
Tabell och spelschema
Stattenas hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam