Dalstorps IF - IS Halmia Herr 1-0 (0-0)

Ny svag insats på bortaplan

Nej det vill sig verkligen inte på bortaplan i år. Ett sent segermål för hemmalaget gav Halmia fjärde raka matchen utan vinst utanför Örjans vall.

Första halvlek är kortfattat 45 minuter där hemmalaget ligger rätt i positionerna och Halmia har stora problem att hitta rätt i uppspelen. Tempot på bollen är för lågt och rörelsen på centrala mittfältet är för dålig rent krasst. Dalstorp står för flest lägen på omställningar men det kanske bästa läget får ändå Halmias Vuk Lugonjic när han försöker hitta målvaktens vänstra kryss strax innan pausvilan, målvakten är dock väl placerad och lyckas tippa ut till hörna.

Andra halvlek påminner en del om avslutningen borta mot Ullared. Spelet öppnar upp sig när Halmia börjar lyfta långt istället för kortpassningsspelet som man körde fast med i första halvlek. Matchbilden ger Halmia fler lägen offensivt men skapar också fler och farligare omställningar för hemmalaget. Under en kortare period sätter Halmia rejäl press på Dalstorp och ett ledningsmål ligger i luften, bla har Anton Jonsson ett avslut i ribbans överkant och Vuk ett avslut tätt över från bra vänsterläge. 
Men när inte chanserna sitter så växer hemmalaget in i matchen igen, matchen står länge och väger och precis när man börjat att acceptera en poäng så dyker ett kanonläge upp för Isak Petersson. Efter inspel från vänsterkanten får Isak i princip helt öppet mål från bara någon meters avstånd. Nicken går utanför och i anfallet efter så kontrar hemmalaget in 1-0 på ett passivt Halmiaförsvar i matchens 84e minut.

Små marginaler i en match som kunde slutat hur som helst. Lite oroväckande är det dock att grundspelet inte riktigt verkar funka och snart har vi spelat en tredjedel av säsongen.

Nya tag på söndag då det är fotbollsfest på Örjans vall. Herrarnas match mot Höganäs startar 16.00

Länkar:
Tabell och spelschema
Dalstorps hemsida
Hallandsposten.se
Boråstidning.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr