IS Halmia Herr - Tenhults IK 6-2 (3-0)

Matchens lirare: Vuk Lugonjic. Foto: Sportfoto Syd Matchens lirare: Vuk Lugonjic. Foto: Sportfoto Syd

Målfest när jumbon besegrades

Den berömda "proppen" gick ur när Halmia idag i solskenet avfärdade Tenhult med hela 6-2.

Matchen igenom var det stort bollinnehav för Halmia, men det var gästerna som skapade matchens första målchans när Halmias målvakt Andrée Pettersson kom lite snett ut på en boll som sedan gav Tenhult öppet mål, visserligen ur sämre vinkel. Två hemjobbande Halmianer hann dock emellan och avstyrde det något tama avslutet.
Första målet kom i matchens 11e minut när ett inlägg från vänster till slut hamnar hos Alexander Sakac som smäller till från strax utanför straffområdet. Träffen kändes ända upp på läktarna och det small ordentligt i målvaktens högra kryss när "Sacke" gav hemmalaget ledningen med 1-0.
Efter ledningsmålet går tempot ner en aning men Ola Lindh är nära att utöka Halmias ledning innan bortalaget skapar två halvchanser direkt efter varandra.
I ärlighetens namn var det ingen sprudlande fotboll men Halmia var effektiva och gjorde både 2-0 och 3-0 inom loppet av en minut i halvlekens slutskede.
2-0 gör Vuk efter en långboll där han löper sig fri och iskallt placerar in tvåan intill målvaktens högra stolpe. 3-0 görs av samma lirare när han efter inspel från vänster ser ut att "klacka" upp bollen i nättaket från nära håll.

Med 3-0 i halvtid hemma mot jumbon ska saken vara klar. Trots att Halmia hur konstigt det än kan låta inte imponerar så är man klasser bättre än sina motståndare över hela banan.

Fanns det något embryo till att bortalaget skulle kunna väcka liv i matchen så fick det om inte fyr så iaf en liten gnista när Tenhults Yves Nkuru löper ifrån sin ytterback och på ett misslyckat inlägg får se bollen passera över en chockad Andrée i hemmakassen. Men förutom en skott ca metern utanför så är det Halmia som fortsätter att styra och ställa, och idag är en sån dag då ketchupflaskan har passerat bäst före datum.
Ett smått naivt Tenhult släpper in 4-1, 5-1 och 6-1 inom loppet av ca 20 minuter. Vuk gör lagets fjärde, och sitt tredje mål för dagen när han snurrar upp ett yrvaket försvar med både tur och sklicklighet innan han rullar in 4-1. Vid 5-1 är det Ronny Sabo som förvaltar ett fint inlägg av Alexander Hall-Ling och bara har att bredsida dit femman helt ensam vid bortre. 6-1 gör inbytta Isak Petersson sedan han brytit sig in från vänster och rullat in bollen mellan benen på målvakten.
Med knappa tio minuter kvar reducerar bortalaget till 6-2 när man lite väl enkelt får ta emot bollen mellan våra mittbackar och skickar in tvåan otagbart bakom Andrée.

En svår match att beskriva kortfattat men vi kan väl konstatera först och främst att Tenhult inte räckte till helt enkelt. Starkt däremot av Halmia att göra hela sex mål trots att man kanske inte gör sin bästa match för säsongen. 6-2 ska på intet sätt nedvärderas även om vi har högra krav på gossarna, nu är vi topp 5 i tabellen och har rejäl häng på topplagen inför kommande vecka som förutom höjdaren på söndag då man på Halmiadagen tar sig an Höganäs på Örjans vall även har Dalstorp borta på onsdag redan.

Halmias startelva:
Andrée Pettersson
Alexander Hall-Ling, Besart Zeqiri, Adrian Hallsö, Per Gulda
Alexander Sakac, Max Eggertsson, Ronny Sabo
Emil Håkansson (Anton Jonsson), Vuk Lugonjic (Max Turnstedt), Ola Lindh (Isak Petersson)

Publik:
272

Halva potten:
1345

Målklubben:

  • 35 - Kjell Andersson
  • 44 - Krister Persson
  • 1 - Krister Mårtensson
  • 57 - Karl-Olof Andersson
  • 5 - Lars-Göran Bengtsson
Halmiaringens lotteri:
  • 27
  • 62
  • 69
  • 80
Länkar:
Tabell och spelschema
Tenhults hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se
Jönköpingsposten.se
Sportjkpg.se
Jnytt.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr