Inför IS Halmia Herr - Tenhults IF

Hemmastarka Halmia tar emot jumbon Tenhult

Samtliga matcher i omgång sju är spelade förutom dagens batalj på Örjan, detta ger Halmia en plats bland topp 5 vid vinst idag, tätkänning på allvar isåfall.

Defensivt är Halmia starka, dels har vi två riktigt bra målvakterna i Malte Påhlsson och Andrée Pettersson. Framför dem har nya mittbackarna Adrian Hallsö och Besart Zeqiri imponerat och inger trygghet till hela laget. 
Offensivt däremot finns det mer att hämta, och det kanske är en del av förklaringen till varför tränarstaben idag valt att byta ut nästan halva startelvan jämfört med den svaga insatsen över 90 minuter borta mot Ullared senast. Truppen är dock bred och det är stor konkurrens kring i stort sett samtliga positioner där ute, så räkna med hungriga och duktiga spelare som kommer in och vill visa upp sig från sin bästa sida.

Att Tenhult skulle få en tuff säsong är kanske inte helt oväntat, men med en enda inspelad poäng på sex omgångar börjar man redan att sladda sist i tabellen. Noterbart är att i seriepremiären dröjde det drygt 20 sekunder (!) innan dem båda innermittfältarna och lagkompisarna Johan Fridén och Dennis Kazic nickade ihop och fick åka ambulans till sjukhuset. Ingen av dem båda har kommit tillbaka i spel ännu.
I truppen finns en kille som vi kanske känner igen, nämligen Yves Nkuru. Yves provspelade med Halmia för ett par år sedan och var aktuell för en övergång, men till slut blev han kvar i Smålandsstenar trots allt. Istället blev det inför 2016 en övergång till IFK Värnamo där det dock bara blev ett ynka inhopp, istället blev han utlånad till Alvesta. Anfallaren är dock fortfarande bara 22 år gammal och kanske kan blomma ut i Tenhult där han får stort förtroende.
Senaste matchen förlorade Tenhult det viktiga bottenmötet mot nykomlingarna Assyriska Turabdin. Trots ledning 1-0 i paus så vände bortalaget till seger med 3-1 efter tre mål inom loppet av en kvart i mitten på andra halvlek.

Förra årets möten slutade med varsin hemmaseger, 3-1 på Örjans vall och 2-1 på Kabevallen.

Avspark idag söndag 21/5 kl 17.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras i vanlig ordning via everysport.com för dem som inte har möjlighet att närvara på plats. Länk längre ner.

Länkar:
Tabell och spelschema
Tenhults hemsida
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr