Asarums IF FK - IS Halmia Dam 1-1 (1-0)

Matilda Olsson kvitterade i matchens 90e minute. Foto: Sportfoto Syd Matilda Olsson kvitterade i matchens 90e minute. Foto: Sportfoto Syd
Halmia visade stark moral och gav Asarum sitt första poängtapp

Som vi berättade om tidigare så kom Halmia till match med flera tongivande spelare borta, ändå blev man det lag som först av alla tog poäng av serieledarna, trots underläge 0-1 i halvtid.

Första halvlek är knapp fördel Asarum som dock inte skapar mer än två-tre målchanser när Halmia ligger rätt i positionerna i en match som luktade toppmöte långa vägar. Strax innan paus resulterar hemmalagets bollinnehav i 1-0 och det resultatet håller sig till halvtid.

I andra halvlek tar Halmia tag i matchen och är det lag som styr spelet likt hemmalaget gjorde i första. Båda lagen är dock defensivt starka och målchanserna är sällsynta trots bra spel från båda håll.
Med tio minuter kvar gör nya huvudtränaren Mohammed Omar Jama ett par offensiva förändringar och lyckas skapa ett ännu hetare tryck mot Asarumsmålet. Inte helt orättvist kommer så kvitteringen i den 90e minuten när Matilda Olsson trycker in kvitteringen till 1-1.

Noterbart är att Asarum kom till matchen som serieledare och utan att ha tappat en enda poäng i seriespelet hittills. Ett riktigt bra Halmia följde matchplanen till punkt och pricka och ska absolut inte skämmas över poängen man tog med sig hem. 

Kanske var det "Mohammedeffekten", hur som helst så ger den här poängen råg i ryggen inför fortsättningen och det blir inte lätt för tränarstaben att ta ut startelvan inför kommande match, då troligen ett koppel spelare återkommer från skador/sjukdomar etc.

Nästa match spelas på Örjans vall kommande söndag 28/5 då det också är årets första Halmiadag, avspark 13.00 mot jumbon Stattena.

Länkar:
Tabell och spelschema
Asarums hemsida
Sydöstran.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam