Inför Asarums IF FK - IS Halmia Dam

Tuffaste möjliga uppgift när serieledarna väntar på bortaplan

Halmias damer har i veckan fått en ny huvudtränare i Momammed Omar Jama som tar över efter att Jan Wärn blivit entledigad pga meningskiljaktigheter. Någon större förändring med "Mo" vid rodret ska vi nog inte förvänta oss, han har ju funnits med under en längre tid i truppen och vet vart han har tjejerna sedan tidigare.

Som om motståndet inte var tufft nog så får Halmia klara sig utan tre tunga pjäser i Johanna Larsson (skadad hälsena och  dessutom sjuk), Agnes Heinrich (skadad baksida) och Emma Nielsen (åker med Vittsjö till Piteå). Dessutom har Lina Eriksson och Matilda Olsson varit sjuka i veckan men är förhoppningsvis i speldugligt skick till matchen imorgon. Glädjande är att Selma Berggren är tillbaka i truppen efter landslagsuppdrag.

Hemmalaget Asarum slutade tvåa i serien ifjol och var tillsammans med seriesegrarna Glimåkra i en klass för sig. Även i år har Asarum startat starkt med idel segrar i dem fyra matcher man hittills spelat. Senaste matchen besegrade man Stattena borta med 3-1 efter att ha vänt underläge 0-1 med knappa 20 minuter kvar.

Förra årets möten slutade med dubbla segrar för Asarum, 3-0 på Örjans vall och 2-0 i Blekinge.

Tuff match givetvis men Halmia har allt att vinna och kanske kan vi få en "Mohammedeffekt" och kriga till oss minst en poäng för att bryta serieledarnas vinstsvit.

Länkar:
Tabell och spelschema
Asarums hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam