Ullareds IK - IS Halmia Herr 1-1 (0-0)

En poäng är bättre än ingen alls

Det blev delad pott i fredagens Hallandsderby, men matchen kunde ha slutat hur som helst med tanke på sista kvarten då det var öppna spjäll åt båda håll.

Första halvlek går spelmässigt i rödvita färger, men det är hemmalaget som skapar målchanserna när Andrée Pettersson först stöter upp bollen i ribban och minuten efter är det Marcus Jönsson som räddar oss från ett baklängesmål. Detta sedan den tidigare Halmianen Kushtrim Maholli fintat bort två Halmianer och sedan klackat fram en medspelare i avslutsläge innan Marcus dyker upp och täcker avslutet i sista sekund. Halmia har mycket boll men har svårt att skapa något den sista tredjedelen.

I andra halvlek är Halmia betydligt hetare i inledningen och sätter direkt press på hemmalaget och vinner boll högre upp i banan än tidigare. Det dröjer ca sju minuter efter pausvilan innan Ullareds för dagen storspelande målvakt briljerar för första men inte sista gången denna afton. Mladen Galambos dubbelräddar Besart Zeqiris och Vuk Lugonjic läge. Men ett par minuter senare får även Mladen kapitulera sedan Vuk snurrat upp sin ytterback och hittat in till Isak Petersson i mitten som bara hade att sätta foten på bollen. Vackert anfall som gav Halmia ledning 1-0.

Efter ledningsmålet är det fortsatt övertag för Halmia och tvåan hänger i luften. Både Ronny Sabo och Vuk har möjligheter men Mladen i hemmakassen är bra placerad respektive räddning av back på mållinjen räddar hemmalaget. Mitt i Halmiapressen får Ullared en dubbelhörna, och i andravågen på hörna två tappar vi markeringar i boxen när hemmalaget tar sig runt till höger, hittar inspel in i straffområdet och snyggt skarvar in kvitteringen till 1-1 otagbart bakom Andrée.

Efter kvitteringen, med kvarten kvar är det hela havet stormar åt båda håll. Ullared är det lag som går hårdast för segermålet när man matar långt och trycker ner Halmia i planen. Vi försöker såra hemmalaget med snabba anfall men Ullared kontrar friskt när vi inte kommer till avslut. Ändå är det Halmia som får dem två sista chanserna till seger när först Ronny inte får träff på ett bra inlägg av inbytta Alexander Hall-Ling, men kanske främst när Vuk på tilläggstid fick möjlighet inne i straffområdet men fick se sig besegrad av en heroiskt spelande Mladen Galambos som reflexräddade vid ena stolpen.

Till sist ett inte helt orättvist oavgjort resultat i en match där Halmia fortsatt har svårt med offensiven på sista tredjedelen. Vi kan konstatera att vi inte är "framme" ännu, utan har en bit kvar till både spelet och formen är på topp. Med lite tålamod kan det här bli hur bra som helst, vid liknande tidpunkt förra säsongen såg det betydligt mörkare ut, och det blev ju ganska bra till slut ändå...

Nästa match är hemma på Örjans vall mot jumbom Tenhult kommande söndag 21/5. 

Länkar:
Tabell och spelschema
Ullareds hemsida
Hallandsposten.se
Hallandsnyheter.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr