Inför Ullareds IK - IS Halmia Herr

Fredagsmatch och hallandsderby!

Fyra dagar har passerat sedan söndagens härliga seger mot Sävedalen.

IS Halmia har haft en bra träningsvecka i högt tempo och glädjande nog kan vi konstatera att både Max Eggertsson och Anton Jonsson är tillbaka efter skador. Saknas ikväll gör däremot Emil Håkansson som tyvärr blivit sjuk. Självförtroendet är givetvis på topp efter att i andra raka hemmamatchen besegrat en motståndare som kom till Örjans vall i serieledning. 
En fantastisk första halvlek mot Sävedalen följdes upp med en mindre underhållande men ack så stabil andra halvlek där det egentligen aldrig var nära att gästerna skulle väcka liv i matchen. 

Kvällens hemmalag Ullared är seriens enda lag som fortfarande inte tagit någon poäng på sin egen hemmaplan. Visserligen har dem bara spelat två hemmamatcher men stårt alltså fortfarande poänglösa på Hedevi, målskillnad 1-4. På bortaplan har man däremot imponerat med två vinster av tre möjliga. Senaste matchen vann man borta mot jumbon tillika nykomlingen Assyriska Turabdin. David Wallnedal gjorde matchens enda mål i den 72a minuten efter assist av den tidigare Halmianen Kushtrim Maholli. 

Förra årets möten slutade med hemmaseger 1-0 i seriepremiären i Ullared. I returen på Örjans vall vann Halmia komfortabelt med 3-0 efter bla två mål av Joe Sise.

Avspark ikväll fredag 12/5 kl 19.00 på Hedevi, Ullared. Kortare rapportering via Halmias facebook, här får ni också dagens startelva under fredag eftermiddag.

Länkar:
Tabell och spelschema
Ullareds hemsida
Halmias facebook

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr