IS Halmia Herr - Sävedalens IF 3-1 (3-0)

3-1 mot serieledarna, igen!

Förra hemmamatchen hette dem Hittarp, idag var det Sävedalen. Gemensamt är att båda kom hit som serieledare men fick åka hem med 1-3 i bagaget.

Söndagens sena eftermiddagsmatch gav svar på tal till alla kritiker. Samma startelva som senast och som dem presterade. Redan i halvtid var saken "klar" när Vuk Lugonjic och  Ronny Sabo x2 visade vart skåpet skulle stå.

Ett piggt och inspirerat Halmia tog tag i taktpinnen direkt från start. Yttrarna Isak Petersson och Emil Håkansson såg farliga ut och det var bara en tidsfråga innan ettan skulle ramla in. Det tog knappa 20 miniuter. 
Ett drömanfall med en touch till höger avslutas ruskigt elegant av Vuk som skruvar in den vid bortre stolpen med vänsterfoten. 2-0 kommer knappa tio minuter senare när Ronny Sabo frispelas i mitten och vackert lobbar in tvåan bakom en utrusande målvakt. Sävedalen har några farligheter men är idag uddlösa i avsluten, eller så är en hårt jobbande backlinje där och täcker skott förtjänstfullt.
Precis innan halvtidsvilan kommer det som skulle bli spiken i kistan, nämligen 3-0. 
Ronny har boll centralt, tar den med sig ett par meter och drar till från distans, bollen seglar ner i målvaktens vänstra hörn och ger Halmia en trygg ledning i halvtid.

Andra halvlek visar Halmia hur man spelar på resultatet utan att för den sakens skull bli passiva och nonchalanta. Man löper, stänger ytor, hugger när chansen dyker upp och spelar stabilt och tryggt i resterande 45 minuter. Sävedalen har inte kraft att väcka liv i matchen mer än ett trötstmål i slutminuten som är av akademisk betydelse. 

Idag faller ingen igenom utan det är en bra match av samtliga, både defensivt och offensivt. Kul för grabbarna att som i första halvlek få visa upp att man fortsatt har en hög högstanivå, men kanske ännu viktigare att man som i andra halvlek även har en hög lägstanivå, något vi saknar tidigare matcher.

Segern gav förutom ett stärkt självförtroende även tre poäng och därmed fortsatt häng på topplagen.
Nu väntar Hallandsderby borta mot Ullared på fredag 11/5 och då hoppas vi på revansch från fjolårets premiärförlust samt att så många Halmianer som möjligt dyker upp för att stötta grabbarna.

Publik:
287

Halva potten:
# 1002

Halmiaringens lotteri:
29, 32, 62, 76

Målklubben:
73 - Ulf Sjögren
55 - Claes Göran Carlsson
86 - Jörgen Karlsson
48 - Björn Havner
20 - Göran Rohlén

Länkar:
Tabell och spelschema
Sävedalens hemsida
Hallandsposten.se
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr