Inför IS Halmia Herr - Sävedalens IF

Serieledarna på besök för andra matchen irad

Förra hemmamatchen kom Hittarp hit som serieledare, då vann Halmia med 3-1 och vi hoppas givetvis på en repris när nu Sävedalen kommer hit i serieledning.

Halmia hade en tuff match borta mot Varbergs GIF senast. Tuff på det vis att Halmia dominerade inledningen, fick 1-0 med bud på både tvåan och trean innan det plötsligt blev tomgång i tanken, igen.
Likt andra halvlek mot Hittarp tappade man press, positioner, initiativ, ja det mesta faktiskt.
Vore det inte för en storspelande Andrée Pettersson i Halmiamålet så kunde vi åkt hem utan några poäng alls faktiskt. 
Att gräva ner oss är dock inget alternativ, speciellt inte när spelet stundtals ser briljant ut. Oroväckande att vi tappar matcherna under så långa perioder visserligen, men spelarna är unga och det är fortfarande tidigt på säsongen, tålamod är en dygd...

Serieledarna Sävedalen målades på förhand upp som en outsider till seriesegern och har verkligen motsvarat förväntningarna såhär långt. Fyra raka segrar och imponerande 10-2 i målskillnad är en smakstart på säsongen minst sagt. Derrick Ddungu gjorde tre mål på dem inledande tre matcherna, senast visade dock laget att det finns fler som kan göra mål när man spred ut målskyttet på fyra olika spelare i vinsten 4-0 hemma mot nykomlingen Assyriska Turabdin.
Mest imponerande är nog dock dem båda bortavinsterna mot Eskilsminne och Vinberg, två förmodade topplag.

Förra säsongen slutade Sävedalen i mitten, dvs 7a. Halmia vann båda inbördes möten med 2-1 ifjol, noterbart är att matcherna stod 1-1 i 84 resp 89 minuter innan Halmia avgjorde genom Per Gulda och Max Eggertsson (stenhårt skott i krysset som säkrade kvalplatsen).

Avspark söndag 7/5 kl 17.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras i vanlig ordning via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Sävedalens hemsida
Everysport.com

// Chrisoffer Andréasson

Etiketter: herr