Inför Borgeby FK - IS Halmia Dam

Halmia jagar första bortasegern och häng på täten

Två raka vinst med 2-1 på hemmaplan, och däremellan en förlust med 3-4 borta mot Glimåkra är resultatet efter tre omgångar av serien.
Likt tidigare år har Halmia haft lite svårt med övergången från konst- till naturgräs men det ser bättre och bättre ut. Sedan vinsten mot Skurup förra helgen har man dels hunnit med ett studiebesök på Kopparberg/Göteborg - Vittsjö i Damallsvenskan i måndags och seger i Svenska Cupen mot Centern i tisdags. Fanny Kristiansson Ronnstam har varit sjuk och är tveksam till start i morgondagens match. Några som definitivt missar matchen är Agnes Heinrich (baksida) och Lina Eriksson (ljumskar). 
Amanda Johnsson Haahr delar skytteligaledningen ihop med två andra tjejer på sina 5 mål.

Borgeby har inlett serien med "en av varje", dvs 1-1-1 i tabellen. Mot topplaget Asarum blev det uddamålsförlust på hemmaplan (1-2) men i senaste matchen besegrade man Stattena på bortaplan med 3-2 efter två mål av Mathilda Holmberg. 
Fijol kom man 5a i tabellen, fyra poäng efter Halmia. Man var det lag i serien som släppte in minst mål efter serievinnarna Glimåkra. 

Förra årets vann Borgeby sin hemmamatch med 2-0 medans det blev 1-1 i returen på Halmstad Arena.

Avspark lördag 6/5 kl 14.00 på Borgeby IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Borgebys hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam