Varbergs GIF - IS Halmia Herr 1-1 (0-1)

Höga berg och djupa dalar

Efter en bländande inledning med en frejdig offensiv dem första 25 minuterna så hände det igen, Halmia tappade spelet och denna gång även segern.

Förvisso var det hemmalaget Varbergs GIF som skapade matchens första målchans, men förutom det var det dominans å det grövre för vårt rödvita gäng. 0-1 kom genom Isak Petersson som hittade en liten lucka mellan målvakt och stolpe i den 15e minuten. Dessutom hade Isak och Emil Håkansson kanonlägen men brände dessa från nära håll.

Sista kvarten på första halvlek, och egentligen resten av matchen händer det vi tyvärr såg även senast hemma mot Hittarp. Vi blir passiva, får inte till något vettigt presspel och tempot sjunker betänkligt. Kvitteringen kommer inte helt ologiskt, men sättet den kommer på är anmärkningsvärt.
Varbergare kommer fri från höger, Andrée kommer ut och räddar avslutet men fäller/springer ihop med Varbergaren i momentet efter, domaren pekar på straffpunkten medans hela Påskbergsvallen undrar vad som sker?! 
Kreshnik Kameraj gör inget misstag på straffen utan skickar säkert in kvitteringen till 1-1. Nåja, nu kanske Halmia vaknar ändå? Men icke. Förutom en bra slagen hörna som dimper ner på en överraskad Marcus Jönsson så skapar Halmia i princip ingenting resten av matchen. Hemmalaget däremot öser på och vore det inte för Andrée Pettersson i Halmiamålet så kunde vi åkt poänglösa hem. Hans räddningar i andra halvlek var i en klass för sig där den ena var värre än den andra. Bland annat en helt galen räddning i den 97e minuten.

Noterbart är att Per Gulda utgick med en befarad hjärnskakning, mer om det framöver. Nu knyter vi nävarna i fickorna inför mötet med serieledarna nästa helg, här finns mycket mer att hämta innan vi är nöjda!

Nästa match spelas kommande helg, nämligen söndag 7/5 hemma på Örjans vall mot serieledarna Sävedalens IF.

Startelva
A. Pettersson, R. Bengtsson, B. Zeqiri, A. Hallsö, O. Gustafsson, M. Jönsson, A. Sakac, R. Sabo, I. Petersson, V. Lugonjic, E. Håkansson

Länkar:
Tabell och spelschema
Varbergs GIF's hemsida
Hallandsposten.se
Hallandsnyheter.se​​​​​​​

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr