Inför IS Halmia Dam - Skurups AIF

Halmia revanschsugna efter förlusten senast

Halmia förlorade som bekant det tidiga toppmötet borta mot Glimåkra, slutresultatet skrevs till hela 3-4. Hemmalaget, tillika serievinnare ifjol startade i ett högt tempo och hade 3-0 redan i halvtid. Halmia vaknade dock i andra halvlek och skulle väcka liv i matchen igen, mycket tack vare Amanda Johnsson Haahr. Amanda gjorde samtliga rödvita mål och hann dessutom med att bränna en straff. Men mycket närmre än ett par missade målchanser i slutminuterna kom man aldrig.

Skurup är nykomlingar i division 1 sedan man först vunnit sin div2-serie med osannolika 114-14 i målskillnad, vilket ger drygt 5 mål framåt per match! I efterföljande kval hade man segern i egna händer i den avgörande matchen och kunde till slut fira avancemang till division 1 efter en fantastisk säsong. Steget från div2 till div1 är dock stort och det fick man erfara redan i premiären mot förra årets tvåa, Asarum. Även om Skurup var med bra fram till sista halvtimmen så slutade matchen 4-1 till Asarum. I senaste omgången besegrade Skurup ”Halmia Light, dvs Stattena med fyra tidigare Halmianer i startelvan. Stattena som haft en tung säsongsinledning fick ge sig med hela 1-4 och därmed står både Skurup och IS Halmia på samma poäng (3) och samma målskillnad (5-5) efter två omgångar

Avspark imorgon lördag 29/4 kl 15.00 på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Skurups hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam