Inför Glimåkra IF - IS Halmia Dam

Två segrare möts i förmodat toppmöte

Halmia inledde årets seriespel med seger i hemmapremiären mot Lörby. Gästerna var ofina nog att ta ledningen men precis innan paus kvitterade Halmia genom Emma Nielsen. Trots ett stort spel- och chansövertag fick Halmia nöja sig med oavgjort i halvtid. Utdelningen och avgörandet kom i andra halvlek när Amanda Johnsson Haahr satte 2-1 med timmen spelad. 
Skönt givetvis med tre poäng direkt vilket ger stärkt självförtroende inför fortsättningen. Det har varit lite sjukdomar i veckan men Halmia förväntas ställa upp med ett starkt lag på pappret likt premiären.

Nu väntar ett ännu tuffare motstånd på pappret när fjolårets seriesegrare Glimåkra står för motståndet.
Efter seriesegern väntade ett avgörande kval till Elitettan men där fick Glimåkra ge sig mot Böljan efter två raka uddamålsförluster. 
I premiären tog man en imponerande vinst med hela 3-0 borta mot ett annat topptippat lag, Stattena. Vi kan nog förväntat oss att Glimåkra är med i toppen av serien även i år, iaf om man ska tro på förhandstipsen och premiärsegern.

Fina förutsättningar mellan två duktiga lag alltså, upplagt för fotbollsfest på Trollavallen!

Avspark imorgon lördag 22/4 kl 14.00 på Trollavallen

Länkar:
Tabell och spelschema
Glimåkras hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam