Tvååkers IF - IS Halmia Herr 1-0 (0-0)

Sent baklängesmål och uddlös offensiv sänkte Halmia

Halmia står kvar på en poäng efter att Tvååker bärgat segern i en tight match med få målchanser. 

Första halvlek går mest ut på att ligga rätt i positionerna och att inte släppa till något onödigt bakåt, vilket Halmia lyckas galant med. Men det gör också att man tappar styrka offensivt och samma sak gäller hemmalaget Tvååker.

I andra halvlek öppnar matchen upp sig en aning, det blir längre anfall åt båda hållen men defensivt känns Halmia solida och det är bara på fasta situationer som man blir lite smått orolig. Offensivt kommer man dock aldrig riktigt igång och kvartetten där framme har stora problem att skapa något som oroar hemmalaget. 

När så klockan börjar ticka upp mot 90 minuter och man börjar göra sig bekväm med en poäng i en tuff bortamatch så smäller det till bakom Malte i målet. En hörna nickas undan och i andravågen kommer bollen in i straffområdet igen, Malte boxar undan men får ingen vidare träff utan bollen kommer snabbt tillbaka via nick från Tvååkers högerback Rasmus Andersson. Malte och övriga Halmianer kan bara se på när bollen seglar in i den högra delen av målet.

Givetvis riktigt tungt med ett så sent avgörande, vi kunde gott och väl fått med oss en poäng idag i en jämn match där inget av lagen imponerar offensivt utan la kraften på det defensiva. Men det gäller att ta vara på dem lägen som dyker upp och trots att lägena inte var många så fanns det tillfällen då vi borde testat både målvakt och backlinje i hemmalaget under matchen. 
Bäst i Halmia var dem båda ytterbackarna Rasmus Bengtsson och Oskar Gustafsson tätt följt av övriga defensiva spelare. 

Nu väntar en ny träningsvecka där anfallsspel lär stå högt på dagordningen inför lördagens hemmamatch mot Hittarp.

Nästa match alltså lördag 22/4 kl 15.00 på Örjans vall då Hittarp kommer på besök.

Länkar:
Tabell och spelschema
Tvååkers hemsida
Hallandsposten.se
Hallandsnyheter.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr