Inför Tvååkers IF - IS Halmia Herr

Hallandsderby numero uno

Chans till minirevansch efter "bara" 1-1 i premiären senast.

Halmia kommer som bekant ifrån en typisk premiär med mycket kamp och väldigt lite skönspel mot Lindome. Båda lagen hade stora svårigheter att bemästra naturgräset men gästerna år såklart mest nöjda med poängen i en svår bortamatch. Inför morgondagens match finns på förhand en del frågetecken i truppen, dels Emil Håkansson som hade en tung debut senast när han blev inbytt i halvtid. Bara drygt tio minuter på planen blev det innan han blödandes fick kasta in handduken med ett sprucket ögonbryn. Oklart om stygnen är tagna ännu och hans medverkan mot Tvååker är därmed ett frågetecken. 

Just frågetecken är det även på Per Gulda (sjukdom), Rasmus Bengtsson (vilade i tisdags pga smäll på måndagens träning) samt Oskar Gustafsson som på nytt har problem med sitt knä som svullnar upp och får tömmas på blod och vatten. Positivt är att Alexander Sakac spelade 70 minuter senast och verkar vara tillbaka på allvar efter sin tåskada.

Tvååker tillhör en av seriefavoriterna tillsammans med bla Halmia och man vill garanterat tillbaka upp i Division 1 igen fortast möjligt. Man fick en kanonstart på serien via seger med 3-0 borta mot Assyriska Turabdin i premiäromgången. Både 1-0 och 2-0 kom på straffar i första halvlek och även 3-0 kom innan pausvilan. Tvååker är fysiskt lag som spelar en väldigt rak och effektiv fotboll, kanske inte alltid den mest underhållande fotbollen men det är ju trots allt poängen som räknas. I laget finns tidigare Halmianen Erik Ferman samt tidigare HBK-ynglingarna David Struski Persson och Perparim Beqaj.


Inför morgondagens match tog vi tempen på en av huvudtränarna i Halmia, nämligen Emil Tillander.

Lördagens seriepremiär mot Lindome blev inte riktigt vad många hade hoppats på, åtminstone inte på planen. Hur kommer det sig tror du?
- Alltid nervöst att spela en premiär på hemmaplan. Många killar som vill visa upp sig för hemmapubliken och prestera väl. En hög anspänning och få pass på gräs gjorde att resultatet inte blev det vi ville.

Om vi lägger premiären bakom oss och istället ser framåt så väntar en riktig höjdare under långfredagen, nämligen förra årets div1-lag och nuvarande serieledarna Tvååker på bortaplan. Vad tänker du kring den matchen?
- Mycket spännande utmaning! Tuff motståndare som har med sig ett bra resultat från premiären.

Det är idel tippade topplag vi ställs mot i dem tre första omgångarna med outsidern Hittarp hemma i omgång 3, ett Hittarp som slog Vinberg borta med 3-1 i premiären. Hur viktigt är det att komma ifrån dem här tre matcherna med ett bra facit (både poäng- och spelmässigt) inför fortsättningen?
- Självklart är det viktigt med poäng i början så att vi som grupp känner att vi är med.  Men samtidigt är det 23 omgångar kvar efter dessa 3 matcher vilket innebär många poäng att spela om.

Sist men inte minst, damerna har seriepremiär på långfredagen hemma mot Lörby på Halmstad Arena. Hur tror du det går för damerna i serien i år och vad blir slutresultatet i premiären?
- Damerna har presterat väldigt bra under försäsongen och lär göra det under säsongen. Jag tror damerna kommer fightas uppe i toppen av tabellen. Damerna vinner premiären med 3-1.

Vi tackar Emil för dem orden och önskar grabbarna lycka till i morgondagens tuffa bortamatch.

Avspark imorgon långfredag 14/4 kl 14.00 på Övrevi IP, Tvååker. Eventuell rapportering av Tvååker på everysport.com finns länkad nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Tvååkers hemsida
Everysport.com

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr