Inför IS Halmia Dam - Lörby IF

Äntligen seriepremiär!

Halmia har haft en fin försäsong och ser på pappret riktigt starka ut, trots det dystra beskedet kring Jessica Jingblads nya knäskada. Man har fått behålla stommen från ifjol och bland annat förstärkt med tyngd och rutin på centrala mittfältet i Johanna Larsson från Stenungsund.
Mycket talar för att Halmia återigen blir ett topplag och med tanke på resultatet under försäsongen så vore allt annat än en topp3-placering en missräkning.
 
Lörby tränas fortsatt av profilen Anders Linderoth och klarade sig kvar i serien ifjol med sex poängs marginal. Främst är man riktigt starka hemma på Lörby Park medans det bara blev två segrar av elva möjliga på bortaplan. I år ska man enligt rapporterna ha tagit ytterligare kliv i utvecklingen och nämns som en outsider till toppstriden av bla Halmias sportchef Mohamed Omar Jama. Fjolårets totaltrea i seriens skytteliga Andréa Lagerberg gjorde 14 mål så här får Halmias backlinje se upp.
 
Halmia vann båda matcherna ifjol med uddamålet, 1-0 hemma och 2-1 borta.


Inför morgondagens premiär tog vi tempen på damernas sportchef Mohamed Omar Jama.

Halmia har haft en fin försäsong med inte minst bländande resultat mot div 1 kollegorna i Mossen, Qviding och Onsala. 6-0, 8-2 och 8-0 talar sitt tydliga språk. Hur ser du som damernas sportschef på årets försäsong?
- Försäsongen har varit bra. Bra träningar utan att behöva ställa in pga snö eller liknande.

Vilka förväntningar kan vi ha på laget som blev trea i serien ifjol och känns ännu mer komplett iår?
- Det finns alltid förväntningar och vi hoppas att vi presterar minst lika bra som förra säsongen sedan vet vi att det är små marginaler på vilket håll det går åt.

Vilka övriga lag i serien kommer att vara med och slåss om platserna högst upp?
- Toppen i div 1 Södra Götaland kommer att vara ett getingbo den här säsongen.
Min känsla är att vi, Asarum, Stattena, Borgeby, Glimåkra, Eskilsminne och Lörby kommer att hänga med i toppen. Sedan finns det något eller några lag som överaskar på ett eller annat sätt.

Det är omöjligt att inte nämna Jessicas Jingblads nya knäskada tyvärr, hur påverkar det laget?
- Det är hjärtskärande och vi lider med Jessica helt klart. Men nu får vi spela för Jessica och visa riktigt Halmiahjärta för då kommer hon att återhämta sig ännu snabbare.

Sist men inte minst, känner du dig redo inför premiären på långfredagen?
- Vi har sett fram emot detta sedan i januari och vi känner oss redo helt klart.

Vi tackar Mohamed för dem orden och önskar tjejerna lycka till i morgondagens premiär.

Avspark imorgon långfredag 14/4 kl 14.00 på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Lörbys hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam