IS Halmia Herr - Lindome GIF 1-1 (1-1)

Typisk premiärmatch gav en varsin poäng

Dagens premiärmatch i division 2 västra götaland blev en typisk premiär där bollen levde sitt eget liv och spelarna fick ägna den mesta av tiden till att kämpa och slita matchen igenom.

Bortalaget Lindome inledde klart piggast och var dem som tog tag i matchen från start. Några halvfarliga skott utifrån testade Malte Påhlsson men i övrigt var det mycket spel på mittplan där spelet jämnade ut sig efter ca kvarten spelad. Överlag var det ett böljande spel där inget av lagen fick någon ordning på bolluslingen i varken mottagningar eller passningar. Isak Petersson hade några bra intentioner på vänsterkanten men Lindome lyckades freda sig ganska enkelt. 

Halmia gav gästerna ett jättelag att ta ledningen efter dryga kvarten när hemmalaget spelade alldeles för smått i eget straffområde, Lindomespelare får sånär kontroll på bollen helt ensam med Malte men som så många gånger idag så vill boll och spelare helt olika saker och chansen rinner istället ut i sanden.
Efter ca 25 minuter ser Halmia ut att koppla ett litet grepp om matchen via ett par hörnor och frisparkar på offensiv planhalva. En av dessa frisparkar slås i den 32a minuten från vänster av Ronny Sabo, inlägget är vackert och inne i mitten dyker Vuk Lugonjic upp och nickskarvar in 1-0 till hemmalaget.
Men säg den lycka som varar, bara minuterna senare är Lindome uppe i ett av få anfall och när man tror chansen är över så tappar Halmias olyckliga målvakt Malte Påhlsson ut bollen, två moment senare ligger bollen i nät till 1-1 efter att hemmalaget inte lyckats rensa iväg bollen.
1-1 blir även halvtidsresultatet och någonstans hoppas man att dem värsta nerverna släpper i paus.

Men i ärlighetens namn blir det inte mycket bättre i andra halvlek. Halmia byter i paus då Anton Jonsson går av och Emil Håkansson kommer in. Emil får dock inte mer än dryga tio minuter på planen sedan han sprungit ihop med gästernas mittback och blödande får lämna planen till förmån för Ola Lindh. Första chansen dröjer nästan 20 minuter till matchens 66e minut när Rasmus Bengtsson trycker till bollen i andraläget efter frispark, avslutet smiter dock en bit utanför den högra stolpen.
Halmias sista byte kommer med knappa 25 minuter kvar när Alexander Sakac byter och in kommer istället Max Eggertsson som även tar över kaptensbindeln. 
Matchens sista tio minuter är det främst Halmia som går för segern men närmre än ett inspel rakt i händerna på målvakten och en konstspark från Isak som går strax över kommer man inte.

Lindome är säkert ganska nöjda med sin poäng i en svår bortamatch på förhand, men det var sannerligen ingen välspelad historia och Halmia har både en och två nivåer till för att komma upp i normal nivå. Viktigt dock att inte förlora trots en svag insats, och det var ändå bara match 1 utav 26.

Kul var det dock med mycket folk och lite liv och rörelse på läktarna tack vare två busslaster ungdomar från både Spenshult och Andersberg. Nu tar vi med oss det som var bra (för det fanns en del, både på och utanför plan) och ser fram emot långfredagens bortamatch mot serieledande Tvååker. Halmiaringen anordnar bussresa så hör av er till Bo Tagestam för att boka er plats!

Startelva:
Malte Påhlsson
Oskar Gustafsson, Adrian Hallsö, Besart Zeqiri, Rasmus Bengtsson
Marcus Jönsson, Alexander Sakac, Anton Jonsson
Ronny Sabo, Vuk Lugonjic, Isak Petersson

Publik:
450

Halva potten:
#95

Halmiaringens korvlotteri:
#17
#64
#65
#88

Halmiaringens ostlotteri:
#15

Länkar:
Tabell och spelschema
Lindomes hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport.com
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr