Inför IS Halmia Herr - Lindome GIF

Äntligen seriepremiär!

Så var dagen äntligen här, dan före dopparedan. Imorgon lördag sparkas div2-fotbollen igång med full omgång i västra götaland. Försäsongen är historia och det är nu allvaret börjar.

Halmia har som bekant haft en fin försäsong med endast två förluster av 15 möjliga, DM inräkat. På dem allra flesta håll är ISH seriefavoriter och det kanske inte är så konstigt med tanke på hösten ifjol, nyförvärven samt årets försäsong. Vad gäller våra jokrar Niclas Taube och Joe Sise så får vi vänta ytterligare någon månad innan dem är redo för match igen, men rehabiliteringen går enligt planen och båda är såklart väldigt sugna på fotboll igen.

Startelvan tas ut efter träningen ikväll och det är även då som vi får besked om Alexander Sakac (tå) och Oskar Gustafsson (knä) är aktuella för spel. Båda tränade för fullt både tisdag och torsdag så vi får hålla tummarna.

Lördagens premiärmotståndare Lindome är alltid ett tuftt motstånd och offensivt finns det kvalité i dels fjolårets skytteligatvå Robin Eriksson men även i nyförvärvet Nicolas Sandberg från Örgryte. Senaste två säsongerna har man placerat sig top 5 i tabellen och mycket talar för att sviten håller i sig även i år.
Bland nyförvärven finns flera ungdomar med rötterna i både GAIS, Örgryte och Häcken och det är inte omöjligt att man har hittat något guldkorn bland dessa ungtuppar. 

Då det är seriepremiär så kan ni förvänta er en hel del sidoaktiviteter för att lyfta arrangemanget ytterligare.

  • Innan match har vi bla Pantamera-insamling på grusparkeringen bakom Örjans vall. Lämnar man en sopsäck med pant (även utländsk) så får man 1 st fribiljett. Insamlingen startar 14.15 och pengarna går oavkortat till vår ungdomsverksamhet. 
  • Samtliga medlemmar bjuds på kaffe och kaka i vårt mediacenter (fd Halmianen).
  • Uppvisande av medlemskort (ungdom/barn endast) i entrén = en fribiljett, perfekt för dig som ungdomsspelare som vill ta med dig mamma/pappa på en härlig lördagsunderhållning.
  • Halmstad Cricket Club är på plats för att visa upp sig och här har du en unik chans att få prova på denna häftiga sport både innan match och i halvtid. Vi har även småmål ute för dem barn som vill spela lite fotboll på skoj.
  • Vi kan dessutom förvänta oss mycket folk och förhoppningsvis lite liv och rörelse på läktaren då Halmstad kommun kommer hit med två busslaster ungdomar.


Avspark lördag 8/4 kl 15.00 på Örjans vall. Matchen rapporteras via everysport för dem som inte kan närvara live.

Länkar:
Tabell och spelschema
Lindomes hemsida
Everysport.com
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr