IS Halmia Herr - Andersbergs IK 5-0 (2-0)

Halmia klart för åttondelsfinal i DM

Måndagskvällens match slutade med en programenlig seger för hemmalaget, men gästerna bjöd verkligen upp till dans.

Halmia hade inte helt oväntat ett stort bollinnehav matchen igenom men Andersberg vek aldrig ner sig och stod upp bra i 90 minuter. Det var också gästerna som skapade matchens första målchans när Nehat Bregaj vek in från höger och skruvade bollen mot bortre krysset. Andrée Pettersson som stod hela matchen gjorde dock en kanonräddning när han sträckte ut ordentligt i luften och räddade mycket vackert.
Efter knappa 20 minuter serverar Emil Håkansson och Marcus Jönsson en fin boll i djupet till Max Turnstedt som löper ifrån sin back och chippar in 1-0. Och strax innan halvtid kommer 2-0 sedan Anton Jonsson brutit sig in i Andersbergs straffområde och tog vara på egen retur.

Andra halvlek ger en liknande spelbild där Andersberg spelar bra upp till mittfält men sedan har väldigt svårt att ta sig in i sista tredjedelen. Halmia trummar på och får 3-0 innan timmen är spelad. En frispark i högerläge utanför straffområdet skruvas läckert in av Besart Zeqiri. 4-0 kommer med ca kvarten kvar och det är ett läckert mål hela vägen. Ronny Sabo hittar ut till Rasmus Bengtsson på vänsterkanten, Rasmus löper ifrån sin back och serverar Anton Jonsson i mitten som bara har att stöta in fyran.
Med ca tio minuter kvar öppnas grindarna till Andersbergs försvar och förutom Vuk Lugonjic's 5-0 efter fin framspelning av Isak Pettersson så hade både Anton och Ola Lindh ett varsitt kanonläge att utöka ledningen. Även Per Gulda var nära mål idag men hans skott tog i ribban denna gång.

Sammanfattningsvis en bra match utan att för den sakens skull prestera på max. Gästerna stod upp oväntat bra och ska ha en eloge för att man inte vek ner sig och att man verkligen försökte spela fotboll där ute. 

Halmia ställde upp enligt följande:
A. Pettersson
P. Paulsson, B. Zeqiri, A, Hallsö, R. Bengtsson
A. Jonsson, M. Eggertsson, M. Jönsson
E. Håkansson, M. Turnstedt, P. Gulda

Bänk:
M. Påhlsson, O. Lindh, I. Pettersson, V. Lugonjic, R. Sabo

Nu väntar tre naturgrästräningar i veckan innan premiären går av stapeln på lördag hemma mot Lindome, ÄNTLIGEN!

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr