IS Halmia Herr - Laholms FK 2-1 (1-1)

Halmia tillbaka på vinnarspåret

Försäsongens sista träningsmatch slutade med seger 2-1 över Laholms FK. Första kvarten var det mycket Halmia men förutom några halvfarliga skott utifrån kom man inte till några klara målchanser. Därefter fick Laholm lite mer att säga till om, speciellt på fasta situationer. Med knappa 20 minuter spelade fick gästerna ett frisparksläge från vänster. Ett snyggt inlägg möts i mitten med en fin skarv som gav Laholm ledningen med 0-1.
Just fasta situationer var gästernas levebröd i afton och det kunde både ett och två mål till för bortalaget inom loppet av 15 minuter i mitten på första halvlek.
Halmia lyckades dock freda sig från fler baklängesmål utan kunde återigen koppla grepp om matchbilden innan halvtid. Då hade även Isak Pettersson placerat in 1-1 efter en fin lyftning in i boxen av Vuk Lugonjic.

I andra halvlek kommer Halmia igång bättre med passningsspelet och söker inte lika ofta den där längre raka passningen som så ofta fångas upp av Laholms försvar. Istället kombinerar man sig fint fram inte minst på vänsterkanten där Rasmus Bengtsson och Isak Pettersson var på strålande humör.
Halvleken blir i ärlighetens namn väldigt ensidig och det enda gästerna skapar är en kontring som Besart Zeqiri fångar upp vid inspelsförsöket från vänsterkanten.
Halmia trummar på bra och det känns som en tidsfråga innan ledningsmålet trillar in. Mycket riktigt så kommer målet till slut. Med ca 20 minuter kvar hittar Isak ett inspel i mitten till en välplacerad Ronny Sabo som snyggt skarvar in bollen vid målvaktens vänstra stolpe, 2-1.
På slutet försöker Laholm att jaga kvittering men mer än någon frispark och lyftningar in i straffområdet kommer man inte.

Till sist en fullt rättvis seger, inte minst med tanke på andra halvlek då det var klasskillnad mellan lagen.
Nog kunde vi gjort fler mål, men dem tar jag/vi gärna retroaktivt sen när serien börjar...

Nästa match är kommande måndag då det är dags för omgång 2 i DM, mot Andersbergs IK.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr