Inför Division 2 Västra Götaland, Vinbergs IF

Ett lag varje dag fram till seriestarten (med ett kortare uppehåll 31/3 - 2/4) ska det bli. Avslutningsvis placerar jag in lagen i tabellen efter vad jag tror och gissar, dvs min personliga åsikt. All information är hämtad från föreningarna via både hemsida och mailkontakt.

·         Lag
Vinbergs IF
 
·         Hemmaplan
Vinåvallen
 
·         Huvudtränare
Michael Svensson
 
·         Placering 2016
4a 
 
·         Nyförvärv
Endrit Ibishi (Halmstad BK), Jesper Pettersson (Stafsinge IF), Medion Kabashi (Ullareds IK), Arben Ajdarevic (Tvååkers IF), Emil Elveroth (Halmstad BK), Jesper Andersson (Stafsinge IF) Simon Alexandersson (uppflyttad) Michael Svensson, tränare (Halmstad BK), Markus Hulander, ass.tränare
 
·         Spelarförluster
Emil Lövestedt (Kvibille) Alexander Sakac (IS Halmia) Isak Pettersson (IS Halmia), Niclas Johnsson (Skrea IF) Sebastian Möller (GAIS) Christofer Bengtsson (klubb ej klar) Johan Marting (Skrea IF) Johan Lassagård (Falkenbergs FF) Peter Berta, tränare, Jan Bengtsson, ass.tränare
 
·         Målsättning 2017
Topp 5

-         Vilka vinner Division 2 VG?
Tvååker

Tack till Martin Blomqvist för infon.

-         Min analys
Vinberg överraskade många ifjol när man inte minst under våren spelade en fantastisk fotboll och seglade iväg ensamma i toppen av tabellen. Man startade med sju vinster på dem åtta första matcherna och såg ohotade ut i topp. Men framåt sommaren tappade man formen och hittade aldrig riktigt tillbaka till vårens flyt i spelet. Ändå spelade man en helt avgörande match om att nå kvalplatsen i sista omgången borta mot Eskilsminne. Där fick man ge sig med 0-3 och passerades i tabellen av både Halmia och Eskils. 
Inför årets säsong har man tappat sina kanske fem bästa spelare i Sakac, Pettersson, Johnsson, Möller och Lassagård. Nyförvärven är generellt unga och talangfulla men frågan är om man kan fylla tomrummet efter dem som lämnat. Ny huvudtränare har man även fått och här kompenseras avsaknaden av rutin bland nyförvärven upp med Michael Svensson, tidigare proffs och landslagsman.

·         Tips 2017
 
1. 
----------------------------------------
2. 
----------------------------------------
3. Tvååkers IF
4. 
5. Sävedalens IF
6. Vinbergs IF
7. Hittarps IK
8. 
9. Höganäs BK
10. 
11. Torslanda IK
12. 
----------------------------------------
13. Varbergs GIF
14. // Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr