Inför Division 2 Västra Götaland, Varbergs GIF

Ett lag varje dag fram till seriestarten (med ett kortare uppehåll 31/3 - 2/4) ska det bli. Avslutningsvis placerar jag in lagen i tabellen efter vad jag tror och gissar, dvs min personliga åsikt. All information är hämtad från föreningarna via både hemsida och mailkontakt.

·         Lag
Varbergs GIF
 
·         Hemmaplan
Påskbergsvallen
 
·         Huvudtränare
Halda Kabil
 
·         Placering 2016
2a i div 3 SV Götaland (förlorade kvalet till Div2 mot Dalstorp men fick sedan en friplats i Div2 VG)
 
·         Nyförvärv
Arbios Mzi, Leonard Mulaj, Harry Maghder, Karl Bertilsson, alla fyra från Varbergs BoIS. Oliver Eriksson, Emil Andersson, båda från Lilla Träslöv. Aloand Alzahawi Ullared, Viktor Andersson Väröbacka, Magnus Bertilsson Återvänder hem från USA
 
·         Spelarförluster
Mikael Torstensson, Andreas Lennartsson Lilla Träslöv, Henrik Magnusson- Derome/Åskloster, Henrik Magnusson- Derome/Åskloster, Driton Xhemajli-Stafsinge, Sinan Ibram-Slöinge, Alexander Berndtsson-Pluggar
 
·         Målsättning 2017
Vinna varje match

-         Vilka vinner Division 2 VG?
Tvååkers IF

Tack till Fisnik Kameraj för infon.

-         Min analys
Varberg fixade en stark andraplats i Div 3 SV Götaland, sju poäng bakom Hittarp. Placeringen gav en kvalplats till Div 2 och där besegrades först IK Womo med sammanlagt 2-1 men i nästa kvalomgång fick man ge sig mot Dalstorp med samma siffror. Det blev till slut en Div2-plats pga en vakant plats och för andra säsongen irad blev man uppflyttade efter att ha blivit tvåa i serien och sedan misslyckats i kvalet. Frågan är om föreningen och truppen hunnit anpassa sig efter två raka uppflyttningar men mittbacksankaret Fredrik Björk (drygt 100 matcher i V.Bois), anfallaren Kreshnik Kameraj (20 mål i fjol) och nyförvärvet Aloand Alzahawi (Ullared) blir viktiga och man är riktigt starka hemma på Påskbergsvallen. Tränas av Varbergsprofilen Halda Kabil.


·         Tips 2017
 
1.
----------------------------------------
2.
----------------------------------------
3. Tvååkers IF
4.
5. Sävedalens IF
6.
7. Hittarps IK
8.
9. Höganäs BK
10.
11. Torslanda IK
12.
----------------------------------------
13. Varbergs GIF
14.// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr