Inför Div 2 Västra Götaland, Höganäs BK

Med start idag kommer vi att ge er lite kort information om våra kommande seriemotståndare i Div 2 VG.

Ett lag varje dag fram till seriestarten (med ett kortare uppehåll 31/3 - 2/4) ska det bli. Avslutningsvis placerar jag in lagen i tabellen efter vad jag tror och gissar, dvs min personliga åsikt. All information är hämtad från föreningarna via både hemsida och mailkontakt.

·         Lag
Höganäs BK
 
·         Hemmaplan
Höganäs Sportcenter
 
·         Huvudtränare
Burim Nikqi
 
·         Placering 2016
6a i div2 vg
 
·         Nyförvärv
Edis Agelius (Mjällby AIF), Jonathan Ikonen (Hässleholms IF), Fredrik Gasslander (Råå IF), Martin Ndreca (Råå IF), Haydil Kret (HIF Akademi), Emil Sandrå (Ängelholms FF), Emir Salihi (Helsingborgs Östra), Sumar Almadjed (Högaborgs BK), Niklas Hermansson (Tågarps AIK), Ilija Jurisic (inlånad från Helsingborgs IF)
 
·         Spelarförluster
Julius Bakkabulindi, Ali Dirawi, Oliver Åkerman, Radwan Shaker, Rasmus Andersson, Erik Widen, Marcus Karlsson, Johan Johnsson
 
·         Målsättning 2017
Att göra framsteg med vår ombyggda trupp och ta kliv i utvecklingen för framtiden. Truppen är full av potential och klaffar allt får vi en fin utväxling och utveckling som också kommer löna sig resultatmässigt.

-         Vilka vinner Division 2 VG?
Ser jämnt ut i år med flertalet lag som rustat ordentligt. Inte bara våra grannar Hittarp och Eskilsminne ser vassa ut, tror även att Halmia, Tvååker och Tenhult siktar på en högre placering. Kanske Ullared kan vara en outsider?

Tack till Emil Bengtsson i Höganäs för infon.

-         Min analys
Höganäs är svårtippade då man bytt ut stora delar av truppen sedan ifjol. Man har bland annat tappat sina fem (5!) bästa målskyttar varav Julius Bakkabulindi och Ali Dirawi (13 resp 12 mål) svider extra. Faktum är att man gjorde näst flest mål i hela serien. Man är hemmastarka på sitt Sportcenter och vann 9 av 13 matcher där under förra säsongen. Bland nyförvärven hittar vi den tidigare Halmianen Fredrik Gasslander. Ett ungt lag som troligtvis hamnar någonstans i mitten av tabellen.


·         Tips 2017
 
1.
----------------------------------------
2.
----------------------------------------
3. 
4.
5.
6.
7.
8.
9. Höganäs BK
10.
11.
12.
----------------------------------------
13.
14.// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr