Gruppseger i herrarnas DM

Halmias herrar vann seriefinalen mot Centern

Två matcher på två dagar igen och då behövdes förstärkning från U16 för att täcka upp på bänken. Här kommer ett kortare referat från helgens båda matcher.

Lördag, IS Halmia - IFK Malmö 3-2 (3-0) Målskyttar: A.Jonsson, O.Gustafsson, I.Pettersson.
På ett vårigt Halmstad Arena IP bjöd Halmia på en sanslöst bra första halvlek. Innan kvarten var spelad hade Anton Jonsson nickat in 1-0 till hemmalaget efter fin hörna av Max Eggertsson. Med halvtimmen spelad avancerar Isak Pettersson in i banan för ett avslut, skottet styrs dock i en båge över målvakten som bara kan tippa ut den mot bortre stolpen där högerback Oskar Gustafsson dyker upp och skickar in 2-0 helt omarkerad. 3-0 kommer med ca fem minuter kvar av halvleken sedan Per Gulda hittat Isak Pettersson med en vacker framspelning, Isak skarvar bollen retfullt enkelt förbi Malmös målvakt. 3-0 är också pausresultatet men det kunde ha varit större än så. En mycket bra halvlek av Halmia som värmde minst lika mycket som vårsolen.
Om första halvlek var bra så är andra halvlek det motsatta. Gästerna lyckas spotta upp sig och i takt med att Halmia inte alls får ordning på sitt spel så äter sig gästerna in i matchen bit för bit. IFK Malmö reducerar till både 1-3 och 2-3 bara kvarten in i andra halvlek, och hade det inte varit för en fin räddning från nära håll av Malte Påhlsson så kunde det även blivit 3-3 i slutskedet.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Söndag, IS Halmia - IF Centern 5-1 (5-0) Målskyttar: I.Pettersson 2, M.Turnstedt, M.Eggertsson, V.Lugonjic
På ett inte alls lika charmigt Halmstad Arena IP tog Halmia emot Centern i seriefinalen av grupp 14 i herrarnas DM. I iskall vind och stundtals snöblandat regn gjorde Halmia processen kort med gästerna och seglade iväg till välförtjänt ledning med 5-0 i paus. Andra halvlek blev en enda lång väntan på slutsignalen och det var två lagom motiverade lag som alla verkade längta efter en varm dusch.
Noterbart är att Halmia saknade hela nio (9!) spelare till dagens match och därför fick lyfta upp blott 15-åriga Albin Frejd på bänken, Albin kom in sista halvtimmen och var inte långt ifrån en assist på första bolltouchen och gjorde ett gott intryck överlag.
Nästa omgång i DM lottas troligtvis i veckan och ska spelas i vecka 14, antagligen måndag-onsdag i vårt fall med tanke på vår seriepremiär på lördagen samma vecka.

Nu väntar en ny träningsvecka för att vässa formen och kurera slitna/skadade kroppar innan Stenungsunds IF står för motståndet kommande helg. Det drar ihop sig för seriepremiär med knappa tre veckor kvar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga resultat denna helg:
Falkenbergs FF - IS Halmia U16, Ligacupen 0-3
IS Halmia Academy - Kvibille BK, DM 1-4

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr