Österlen FF - IS Halmia Herr 0-1 (0-0)

Fjärde raka vinsten

Ett defensivt starkt Halmia tog sin fjärde raka seger under lördagen när uppstickaren Österlen besegrades på bortaplan med 1-0. Oskar Gustafsson slog in segermålet i inledning på andra halvlek efter inlägg av Isak Pettersson. 
Just denna dag var det defensiven som stack ut mest, och det är ingen tillfällighet att man bara släppt in två mål på dem sex senaste matcherna. Ledarna har prioriterat defensiven i inledningen på försäsongen och det börjar att ge resultat. 
Offensivt saknades inte chanser då bla Marcus Jönsson hade en chipp i stolpen, även Vuk Lugonjic var nära att näta men fick se sitt skott smita precis över ribban i slutskedet. 
Hemmalaget Österlen var dock inte ofarliga och utan våra duktiga målvakter (Andrée stod första, Malte andra) så hade vi kanske inte lyckats knipa segern. Österlen kommer att vara en obehaglig överraskning för många i sin div2-serie, sanna mina ord.

Nästa match är nu på lördag 18/3 kl 14.00 på Halmstad Arena IP mot IFK Malmö. Denna och kommande tre matcher sker på hemmaplan så nu har vi möjlighet att följa laget på nära håll när det vaknas seriestart om knappa månaden.

Övriga resultat pojk i helgen:
IS Halmia Academy - Örgryte IS 2-4
IS Halmia U16 - BK Astrio 0-1


// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr