DM, IS Halmia Herr - Alets IK 7-0 (2-0)

Ensidig historia när Halmia segrade ohotat

Onsdagskvällens sena drabbning på Kärlekens konstgräs var bara dryga två minuter gammal när Max Turnstedt skickade in 1-0 till Halmia. Sedan var det aldrig riktigt spännande utan mer en fråga om hur många mål det skulle bli.
Trots "bara" 2-0 i halvtid så var det med mersmak och med tanke på hur mycket bolljagande Aleiterna fick ägna sig åt så vore det konstigt om det inte skulle ramla in ett par baljor i andra halvlek. 
Inledningen av andra halvlek blev dock inte riktigt vad vi hade förväntat oss utan Alet kom ut och störde Halmia i uppspelen och fick faktiskt till några hyfsade chanser till reducering. Men när Halmia återigen tog kommandot och fick fart på både ben och boll så visade sig uppgiften vara övermäktig för dagens motståndare.
På ca 20 minuter i mitten av andra halvlek rann siffrorna iväg från 2-0 till 7-0 och det kunde faktiskt varit ännu mer. Med ca tre minuter kvar av matchen slockande elljuset över konstgräsplanen och domaren kunde inte göra annat än att blåsa av kvällens sena drabbning inför några frusna men tappra åskådare.

Målskyttar i tur och ordning: Max Turnstedt, Isak Pettersson (straff), Ronny Sabo, Isak Pettersson, Vuk Lugonjic, Ronny Sabo (straff), Anton Jonsson.

I sista omgången väntar seriefinal mellan båda fullpoängarna IS Halmia och IF Centern. Den matchen spelas söndag 19 mars på Halmstad Arenas konstgräs.

Nästa match för herrarna spelas på lördag borta mot Österlen.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr